İslami ilimler profesörü Abdulmecid Samim:“Siyonist İsrail rejimi tüm insanlığın ve dünyanın düşmanıdır”

“Allah’a şükürler olsun ki Müslümanların Kudüs günü adıyla Kudüs’ü andıkları ve irtibat kurdukları bir günümüz var” diyen Abdulmecid Samim Kudüs gününün rahmetli İmam Humeyni ile birlikte tarih sayfasında yerini aldığını belirterek İslam dünyası için Kudüs gününün önemine işaret etti. 

Görüntülenme: 2393 Tarih: 01 Temmuz 2016 15:30
İslami ilimler profesörü Abdulmecid Samim:“Siyonist İsrail rejimi tüm insanlığın ve dünyanın düşmanıdır”

Doğu Afganistan’ın Herat üniversitesinde anılan Kudüs günü etkinliğinde günün anlam ve önemine dair açıklama yapan İslami ilimler profesörü Abdulmecid Samim, Kudüs gününün sadece belli bir ırka ve dine ait bir gün olmadığına işaret ederek “ Kudüs gününü anmak insani bir görevdir” ifadelerini kullandı.

“Kudüs sadece belli bir coğrafyaya veya ülkeye ait bir yer değildir. Tüm insanlığa mal olmuş bir değerdir Kudüs” ifadelerini kullanan Abdulmecid Samim “zulme ve sömürüye karşı sadece Müslümanların değil tüm insanlığın mücadele vermesi gerekir ve bu insani bir sorumluluktur” açıklamasını yaptı.

Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’ün İslam topraklarında unutulmaması gerektiğini belirten Abdulmecid Samim “Bize öğretilen dini metinlerde Müslümanların ilk kıblesi olmasında dolayı Kudüs’ün ayrı bir önemi ve ayrıcalığı bulunmaktadır. Ve Kudüs’ün İslam topraklarında unutulmaması gerekir” açıklamasında bulundu.

 “Allah’a şükürler olsun ki Müslümanların Kudüs  günü adıyla Kudüs’ü andıkları ve irtibat kurdukları bir günümüz var” diyen Abdulmecid Samim Kudüs gününün rahmetli İmam Humeyni ile birlikte tarih sayfasında yerini aldığını belirterek İslam dünyası için Kudüs gününün önemine işaret etti.

İslam İlimleri profesörü Abdumecid Samim ayrıca Siyonist İsrail rejiminin İslam dünyasını kana buladığına ve Müslümanlar arasında fitne ve tefrika çıkarttığına işaret ederek “Siyonist İsrail rejimi tüm insanlığın ve dünyanın düşmanıdır” ifadelerini kullandı.

“Kudüs meselesi sadece Arapların, İranlıların veya Afganların bir meselesi değildir” diyen Abdulmecid Samim Kudüs’ü savunmanın ve mazlum Filistin halkının yanında olmanın insani bir görev ve sorumluluk olduğunu belirtti.

Filistin meselesinin tüm özgürlükçü insanları kendisine çektiğine işaret eden Abdulmecid Samim “ Bizler Gazze için kendilerini feda eden ve yollara düşen nice Müslüman olmayan insanlar gördük” ifadelerini kullanarak Kudüs’ün tüm insanlığı ilgilendirdiğini belirtti.

rasthaber

Yorumlar