Mavi Marmara Katılımcısı Doğan Özlük Hudeybiye Anlaşması Yorumlarına Facebook Hesabı Üzerinden Cevap Verdi

Mavi Marmara katılımcısı ve Eğitim İlke Sen Genel Sekreteri Doğan Özlük, Türkiye - İsrail anlaşması üzerine yapılan Hudeybiye yorumlarını değerlendirdi.  

Görüntülenme: 2159 Tarih: 01 Temmuz 2016 03:58
Mavi Marmara Katılımcısı Doğan Özlük Hudeybiye Anlaşması Yorumlarına Facebook Hesabı Üzerinden Cevap Verdi

Özlük, kişisel facebook hesabı üzerinden şu paylaşımda bulundu:

Hudeybiye söylemi bağlamında kısa kısa...

1- Bugün Türkiye-İsrail anlaşmasında "Hudeybiye" gerekçesini ileri süren arkadaşlar;
neden 6 adeta "Bedrin aslanları" kesiliyordu öyleyse?

2- Bugün Türkiye-İsrail anlaşmasında "Hudeybiye" gerekçesini ileri süren arkadaşlar;
neden daha ilk günden Gülen grubuna ait "Kimse Yok mu" derneğinin: "devlet yönetmek dernek yönetmeye benzemez. Gazze’ye Aştod'tan yardım götürülebiliyor. Biz şu kadar yardımı İsrail izniyle her zaman götürüyoruz ve bir engelle karşılaşmıyoruz." şeklindeki sözleri ile 
Fethullah Gülen'in "Otoriteden izin alınmalıydı. İzin alınsaydı böyle olmayabilirdi" şeklindeki sözlerini mahkum ettiler, afaroz ettiler ve hatta bazıları tekfir ettiler.
(Daha o dönemde Gülen cemaati AKP iktidarının arasına su sızmadığını ve AKP'li İslami camialarda da çok takdir edildiğini hatırlatalım).

3- Bugün Türkiye-İsrail anlaşmasında "Hudeybiye" gerekçesini ileri süren arkadaşlar;
Neden daha birkaç at önce Bülent Arınç başbakan yardımcısı, hükümet sözcüsü ve konuyla ilgili hükümet yetkilisi olarak benzer sözlerine aynı destek verilmedi.

Ve neden İHH, bu sözlere çok sert bir açıklama yapınca, İHH kahraman ilan edildi, Arınç ise mahkum edildi.

Bunun tek nedeni Arınç'ın "reis" olmaması mı?!
(İlgili açıklamaları aşağıya yorum kısmına link olarak ekleyeceğim).

4- Bugün Türkiye-İsrail anlaşmasında "Hudeybiye" gerekçesini ileri süren arkadaşlar;
Neden dün Mustafa İslamoğlu Suriye'de daha fazla kan akmasın diye bir hutbesinde benzer bir çağrı yaptığında bir öldürülmediği kaldı?
(İlgili açıklamayı aşağıya link olarak ekleyeceğim)

5- Bugün Türkiye-İsrail anlaşmasında "Hudeybiye" gerekçesini ileri süren arkadaşlar;
Neden Suriye'de akan kan dursun ve Suriye halkı daha fazla acı çekmesin diye 5 yıldır yapılan/yaptığımız 3. yol çağrılarını mahkum ederler, tekfir ederler, saptırırlar?

6- Bugün Türkiye-İsrail anlaşmasında "Hudeybiye" gerekçesini ileri süren ve Suriye'de benzer çağrıları dile getirenleri mahkum eden arkadaşlar;
Bugün Esed rejiminin en büyük destekçisi Rusya'dan özür dilenmesini (üstelik haklının Türkiye olduğuna inandıkları halde) nasıl izah ediyorlar?

Eğer bu anlaşmanın en temel ve belki de tek sebebi ekonomi, turizm ve plajların boşalması değilse; peki neden yüzbinlerce Suriyeli hayatını kaybetmeden, milyonlarcası perişan olmadan önce bu yola başvurulmadı?!

7- Bugün Türkiye-İsrail anlaşmasında "Hudeybiye" gerekçesini ileri süren arkadaşlar;
Neden yıllardır aynı düşünceyi Sisi yönetimindeki Mıdır ve Esed yönetimindeki Suriye için de dile getirmeler ve bu yöndeki talepleri mahkum ve tahkir ederler?!

Önümüzdeki günlerde bunca fitne, savaş, katliam ve yıkımın ardından Mısır ve Suriye ile de aynı yakınlaşma ve normalleşme gerçekleşirse (ki öyle görünüyor); yine hiçbir şey olmamış gibi sadece "Hudeybiye" deyip geçecekler mi?

İSLAMİANALİZ

Yorumlar