Siyonist İsrail Güçlerinin Saldırısında Ağır Bilanço: 1 Şehit, 40 Yaralı

Mescidi Aksa’da namaz kılmak için yola çıkan binlerce kişinin geçişi sırasında işgalcinin uygulamaları sonucu Ramallah ile Kudüs arasındaki Kalendiya askeri geçiş noktasında oluşan izdihamda işgal askerlerinin Filistinlilere saldırmaları sonucu bir Filistinli şehit olurken, 40 Filistinli de yaralandı.  

Görüntülenme: 1154 Tarih: 01 Temmuz 2016 16:08
Siyonist İsrail Güçlerinin Saldırısında Ağır Bilanço: 1 Şehit, 40 Yaralı

Filistin Sağlık Bakanlığı kaynakları, Ramazan’ın son cumasını Mescidi Aksa’da kılmak için geçiş noktasına gelen Filistinlilerin üzerine plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba yağdıran işgal güçlerinin elli yaşlarında bir kişinin şehit olmasına ve kırktan fazla kişinin de yaralanmasına neden olduklarını belirttiler.

Yoğun gaz teneffüs etmesi sonucu durumu ağırlaşan Filistinlinin Ramallah’taki Tıp Merkezine getirildiğini belirten hastane kaynakları, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ifade ettiler.

Görgü şahitleriyle yerel kaynaklar, bugün şehit olan kişinin Nablus’un kuzeyinde yer alan Asire köyünden Teysir Muhammed Habeş olduğunu söylediler.

İşgal güçlerinin bugün (1 Temmuz) sabah Aksa’ya gitmek isteyen Filistinlileri askeri noktada aramadan geçirip, yaşları 45’in altında olanları geri çevirmesiyle başlayan çatışmalarda bir taraftan göz yaşartıcı bomba atması, diğer yandan da sopa ve dipçiklerle saldırması sonucu onlarca kişi yaralandı.

Ramazan ayının son Cuma namazını Aksa’da kılmak için Filistin’in dört bir yanında gelen Filistinlilere, özellikle Batı Yaka’dan gelenlere askeri geçiş noktalarında tutup, üstlerini arayan, tahrik dolu sözler sarf eden ve onları aşağılayan işgal güçleri sıkıntılı anlar yaşattı.

fiem

Yorumlar