Rus Müslüman Kanaat Önderi : “ Dünya Kudüs Günü, Filistin’in ve Kudüs’ün Siyonistlerin pençesinden kurtarılması ümidini yaşattı”

Rusya Ehl-i Beyt Camiası Başkanı Nizami Baloglanov; “ Dünya Kudüs Günü, Filistin’in ve Kudüs’ün Siyonistlerin pençesiden kurtarılması ümidini yaşattı” dedi. 

Görüntülenme: 3454 Tarih: 02 Temmuz 2016 08:02
Rus Müslüman Kanaat Önderi : “ Dünya Kudüs Günü, Filistin’in ve Kudüs’ün Siyonistlerin pençesinden kurtarılması ümidini yaşattı”

Nizami Balaglanov yaptığı röportajda şu ifadelerde bulundu: Ramazan ayının son Cumasının Kudüs Günü olarak belirlenmesi bir müjdeydi ve hatta Müslüman olmayan ülkelerde bile, dünyadaki bütün Filistin destekçilerini bir arada tuttu.

Kudüs gününde dünyanın çeşitli ülkelerinde binlerce kişi, Filistin halkının direnişi ve Siyonist Rejimin 60 yıllık işgaline son vermesi için mitingler düzenlenmekte ve Filistin meselesine olan desteklerini ilan etmektedir.

Dünyadaki bu destekler, Filistin ve Kudüs’ün kurtarılma ümidini yeşertmiştir ve İran İslam Cumhuriyetinin kurucularının üst düzey siyasi ve entelektüel bakışları, İslami ve siyasi konulara tam bir bilinç ve basiretle bakışın, Filistin meselesini İslam Dünyasının önceliği yaptığını göstermektedir.

Dünya Kudüs Günü, İslam Dünyasında Siyonist Rejimle uyum sağlama komplolarına büyük bir darbe vurdu ve bu gün İslam ve Arap ülkelerinin Filistin meselesine hizmeti ya da ihaneti, Kudüs Günü mitingleri düzenleme ölçüsüyle değerlendiriliyor.

Mesela Suudi Arabistan Yetkilileri Kudüs Gününe hiçbir şekilde önem vermiyor ve ısrarla mezhepçiliğe devam ediyorlar ve onların bu hareketi, Müslümanlar arasında tefrikaya sebep oluyor. Riyad’ın Filistin meselesi ve Filistin’in Siyonist Rejimin elinden kurtarılması için hiçbir şekilde yardım ve işbirliği yapmadığı açıktır.

Arabistan’ın bölgedeki bazı müttefikleri de aynı bu şekilde davranıyorlar, zahirde Filistin meselesine müspet ve olumlu bir bakış sergiliyor ama anlaşma ve uzlaşma yolunda ilerliyorlar.

Bu rejimlerin başları, bölgede Siyonizm karşıtı direniş cephesine düşmanlıkla bakıyorlar. Arap ve Ortadoğu ülkelerinin bölgesel zirvelerinde direnişe karşı cephe alıyor ve Hizbullah gibi bu grubun üyelerini siyasi izolasyona uğratmaya çalışıyorlar.

Bu çabaların, savunucuları için bir sonucu olmayacaktır, çünkü Siyonizm karşıtı cephe çok güçlü ve Filistin’i destekleyenlerin sayısı her gün artmaktadır ve bu başarıların hepsi Dünya Kudüs Gününden kaynaklanmaktadır.

Eğer bütün İslam ülkeleri İran gibi davransalardı, bu gün Filistin meselesi hallolurdu ve bu toprakların halkı çok önceleri Siyonist Rejimin işgallerinin son bulduğuna şahit olurdu.

tesnim

Yorumlar