Gasıp İsrail Rejimi El-Halil Şehrini Askeri Bölge İlan Etti

Batı Yaka’nın El-Halil şehri yakınlarında dini bir okulun müdürünün ölümü ve üç kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı eylemden iki saat sonra işgal rejimi El-Halil şehrini askeri bölge ilan edip Filistinlilerin vergi gelirlerine de el koydu.  

Görüntülenme: 1346 Tarih: 02 Temmuz 2016 01:33
Gasıp İsrail Rejimi El-Halil Şehrini Askeri Bölge İlan Etti

İşgal rejimi halkı cezalandırma kararlarını alırken, işgal ordusu da 35’inci Paraşütçüler Tugayı ile 13’üncü Golani Tugayı'nı bölgeye naklettiğini duyurdu.

El-Halil şehri yakınlarında Siyonistlere yönelik yapılan ve birinin ölümü, dördünün de yaralanmasıyla sonuçlanan eylemin ardından El-Halil şehriyle, köy ve beldelerini kordon altına alan işgal güçleri bölgede geniş çaplı aramalara başladı.

Yerel kaynaklarla görgü şahitlerine dayanarak bilgi veren muhabirimiz, işgal güçlerinin bir çok bölgeyi ana caddelere toprak yığarak kapattığını, askeri barikatlar kuduğunu, Beni Naim beldesine giden bütün yolları kapattığını, El-Fevar Mülteci Kampı'nın girişini kapattığını ve askeri barikat kurduğunu, Es-Zahiriyye ve Es-Semu’ beldelerinde kurduğu barikatlarda araçları durdurup arama yaptığını söyledi.

Muhabirimiz devamla, işgal askerlerinden bir kısmının El-Halil şehrinin doğusunda yer alan Deir Razı beldesini kuşatıp evleri tek aradıklarını, aynı şekilde Vadi Eş-Şacine bölgesinde de aramaları sürdürdüklerini ifade etti.

fiem

Yorumlar