Şeyh Musa Aydın:''Kudüs Günü İslam beldelerindeki yılanlardan, kukla rejimlerden kurtulmanın günüdür

Şeyh Musa Aydın, Dünya Kudüs Günü ve Mescid- i Aksa'nın önemini belirten konuşmasını yaparak, Kudüs'ün Müslümanların öncelikli meselesi olduğunu, basit-ayrıştırıcı tali konularla gündemin işgal edilmemesini belirtti. 

Görüntülenme: 1508 Tarih: 02 Temmuz 2016 11:21
Şeyh Musa Aydın:''Kudüs Günü İslam beldelerindeki yılanlardan, kukla rejimlerden kurtulmanın günüdür

Kudüs sevdalıları ve Ehlibeyt aşıkları Dünya Kudüs Günü'nü İstanbul'da ihya etti.

Başak Eğitim Kültür Spor ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen İslam ümmetinin birlik ve diriliş günü olan Dünya Kudüs Günü münasebetiyle, İstanbul Avcılar'da Dünya Kudüs Günü Toplumsal Barış ve Vahdet İftar Programı düzenlendi.

Sunuculuğunu şair Ehet Aymaz'ın yaptığı program Kuran-ı Kerim karisi ve üstadı Alul Beyt Yönetim Kurulu Üyesi Şeyh Mikail Gürel'in kendine özgü ve kalpleri nurlandıran Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra Başak Eğitim Kültür Spor ve Yardımlaşma Derneği Başkan yardımcısı Sayın Cumhur Görmüş açılış konuklara ve hoş geldiniz konuşması yaptı.

Ehlibeyt alimi ve çok sayıda Ehlibeyt kayanaklı eseri Türkçe'ye çeviren Şeyh Cafer Bendiderya,  günün anlam ve önemini belirten Kudüs'ün feryadı temalı bir konuşma yaptı.

Dünya Kudüs Günü'nü, İmam Humeyni'nin tüm dünya Müslümanlarına hediye ettiği vurgulanan konuşmada, Kudüs'ün Müslümanların ilk kıblesi olduğu ve ona gereken önemin verilmesi gerektiği dile getirildi.

"Siyonist İşgalci İsrail" şeklinde suçlanan Tel Aviv yönetiminin, tüneller kazmak ve geçmişe ait İslami eser ve anıtları yok ederek, Siyonist işgalcilere yeni yerleşim alanları açmakla Mescid-i Aksa'yı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya getirdiği ve İslami-tarihi eserleri yok ettiği bilgisinin de altı çizildi.

Cafer Bendiderya'dan sonra konuşmalarını yapmak üzere On4 Tv Yönetim Kurulu Başkanı Ehlibeyt alimi ve yazar Şeyh Musa Aydın hoca kürsüye geldi.

 

Şeyh Musa Aydın, Dünya Kudüs Günü ve Mescid- i Aksa'nın önemini belirten konuşmasını yaparak, Kudüs'ün Müslümanların öncelikli meselesi olduğunu, basit-ayrıştırıcı tali konularla gündemin işgal edilmemesini belirtti.

Şeyh Musa Aydın konuşmasında, "Kudüs Günü, İslam dünyasındaki bütün satılmış uşakların, kuklaların ve piyonların Müslümanlar arasına ekmeye çalıştığı fitne tohumlarına karşı "tefrikaya ve işgale hayır, birliğe ve özgürlüğe evet" sloganının atıldığı gündür. İslam beldelerindeki yılanlardan, kukla rejimlerden kurtulmanın günüdür" ifadesini kullandı.

"Müslümanların inançlarının gereğini yerine getirmemelerinden dolayı, bugün Filistin topraklarının tamamı siyonist işgali altındadır." açıklamasında bulunan Şeyh Musa Aydın, "Gazze ve Batı Şeria birer açık hava hapishanesi gibidir. Filistin'e uygulanan ambargo ve tecritten dolayı çocuklar açlıktan ölmekte, ilaç yokluğundan hastalar tedavi edilememektedir. Yeterli gıda bulunmadığı gibi, içme suyu dahi temin edilmesine müsaade edilmemektedir." dedi.

Mescidi Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu vurgulayan Aydın, Müslümanların bir binanın tuğlaları gibi birbirleri ile kenetlenmeleri gerektiğini de belirtti.

Şeyh Musa Aydın'ın konuşmasının ardından şair Ehet Aymaz Esir Kudüs'üm isimli anlamlı ve konukları duygulandıran şiirini okudu.

Daha sonra El Mustafa Üniversitesi alimlerinden Şeyh Kadir Tezşah hocanın okuduğu vahdet duası ile program sona erdi.

Programın bitiminde Başak Eğitim Kültür Spor ve Yardımlaşma Derneği yönetimi tarafından konuklara iftar yemeği ikram edildi.

on4haber

Yorumlar