Siyonist İsrail Kabinesi Kudüs İntifadasını Nasıl Bastırabileceğini Görüşecek

Siyonist işgal rejimi Eğitim Bakanı Naftali Bennett, Ekim 2015'te başlayan Kudüs İntifadası'nı bitirmek için hazırladığı planı tartışılması için kabineye sunacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1287 Tarih: 03 Temmuz 2016 09:27
Siyonist İsrail Kabinesi Kudüs İntifadasını Nasıl Bastırabileceğini Görüşecek

Siyonist işgal rejimi televizyonu 2'inci kanalı verdiği haberde, Bennett’in intifadayı bitirme planının eylem yapanların ve yakınlarının tutuklanıp yaşadıkları yerlerden sürülmelerini, Siyonist yerleşkelere yakın Filistinlilere ait evlerin yıkılmasını, Kiryat Arba yakınlarında iki yeni yerleşke inşa edilmesini ön görüyor.

Plana göre Batı Yaka’nın güneyinde yer alan ve bir çok eyleme sahne olan 60 nolu caddenin de Filistinlilere kapatılması öneriliyor.

Yahudi  Evi Partisi Başkanı hazırladığı planda, eylemcilerin çıktıkları bölgelere kapsamlı bir kuşatmanın uygulanmasını, El-Halil halkının internet gibi hizmetlerden mahrum bırakılmasını da teklif ediyor.

Hamas mensuplarının tutuklanması, Filistin Özerk Yönetimi'nin eylemcilerin mensup oldukları esir ve şehit ailelerinden maaşları kesmesi, işgal askerlerinin Batı Yaka’daki "B" bölgesinde askeri operasyonlar yapması da plan içinde yer alıyor.

Dün El-Halil yakınlarında meydana gelen silahlı eylemde bir haham öldü, dört kişi de yaralandı .

fiem

Yorumlar