El Halil'deki Çatışmalarda 2 Filistinli Genç Yaralandı

Bir yerleşimcinin öldüğü ve üçünün de yaralandığı eylemin ardından dün sabah erken saatlerden itibaren El-Halil'i kuşatmaya başlayan işgal güçlerinin kente giden bazı yolları kapatması sırasında çıkan çatışmalarda en az iki Filistinlinin yaralandığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1156 Tarih: 03 Temmuz 2016 08:35
El Halil'deki Çatışmalarda 2 Filistinli Genç Yaralandı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin edindiği bilgiye göre Harsa Kavşağı'nda bulunan işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında dün (2 Haziran Cumartesi) ikindi saatlerinde yaşanan çatışmalar sırasında iki genç yaralandı.

İşgal askerlerinin Filistinli gençlere gerçek mermi, plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba ile saldırdığı, Filistinli gençlerin de işgal güçlerine taşlarla ve boş şişelerle karşılık verdiği belirtildi.

Görgü tanıkları, El-Halil'in güneyindeki Dura kentinde yaşanan çatışmalarda biri omuzundan ve diğeri karnından yaralanan iki gencin Filistin Kızılayı'na ait ambulanslarla hastaneye kaldırıldığını, çatışmalar sırasında çok sayıda kişinin de işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini söyledi.

Bu arada işgal güçleri El-Halil'in çevresindeki kuşatmayı ağırlaştırırken Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin El-Halil'in kuzeyindeki tüm köyleri ve beldeleri birbirine bağlayan yolları kapattığını bildirdi.

Filistinli direnişçiler önceki gün 60 nolu yolda Yahudi yerleşimcilerin aracına ateş açıp bir yerleşimciyi öldürdükten ve üçünü de yaraladıktan sonra olay yerinden kaçmayı başarmıştı.

fiem

Yorumlar