Bahreyn Yönetimi İle Siyonist Rejim Arasında Su Sızmıyor

İran Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika İşleri eski yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Bahreynli seçkin din adamının vatandaşlığının iptal edilmesine işaret ederek şu ifadeleri kullandı: Bu olay Âli Halife rejimini büyük zarara uğratacak olan Manama ile Siyonist Rejim arasındaki gizli ilişkinin bir sonucudur. 

Görüntülenme: 1285 Tarih: 04 Temmuz 2016 00:40
Bahreyn Yönetimi İle Siyonist Rejim Arasında Su Sızmıyor

İran’ın Bahreyn eski Büyükelçisi ve stratejik araştırma uzmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Bahreynli seçkin din adamı Şeyh İsa Kasım'ın vatandaşlığının iptalinin onaylanmasına tepki olarak şu açıklamalarda bulundu: Bahreyn'deki elçilik dönemimde Ayetullah İsa Kasım'la yaptığım görüşmelerde; onun bilgili, açık görüşlü, yorulmaz bir savaşçı ve demokratik çözümlerin savunucusu olduğunu gördüm. Şeyh İsa Kasım bölgedeki durumu anlayarak sürekli halkı hakka davet edip ve konuşmalar yaparak gençleri şiddetten uzak tutmuştur.

Emir Abdullahiyan sözlerinin devamında; “Bahreyn Kralı’nın, Bahreyn'in en önemli vatandaşlarından birinin vatandaşlığının iptal edilmesi kararını imzalama adımı, şüphesiz bu ülkeyi iç krizde yeni bir aşamaya taşıyacaktır ve halk ile hükumet arasındaki ayrılığı artıracaktır.  Öyle anlaşılıyor ki bu kararlar Bahreynli yöneticilerin yabancılara bağlılığının ve Manama ile Siyonist Rejim arasındaki gizli ilişkinin bir sonucudur ve bu ilişki Âli Halifeyi ciddi zararlara uğratacaktır.” dedi.

İran’ın Bahreyn eski Büyükelçisi son olarak şu ifadeleri kullandı: Bahreyn hükumeti şunu bilmelidir; Bahreyn'deki uygulamalar sadece siyasidir ve bu işe yaramaz yolun halk ile hükumet arasındaki gerçek krizin çözümüne bir katkısı olmayacaktır. Âli Halife, kendi halkına güvenmeli ve onlardan destek almalıdır.

tesnim

Yorumlar