Siyonist Yetkili Hamas'ın Esir Takasını İstediğini İddia Etti

İşgal rejiminden üst düzey bir yetkili, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın esir takası pazarlıklarına başlamadan önce bir önceki takasta serbest bırakılıp yeniden gözaltına alınan esirlerin serbest bırakılması şartında ısrar ettiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1665 Tarih: 05 Temmuz 2016 18:00
Siyonist Yetkili Hamas'ın Esir Takasını İstediğini İddia Etti

Yediot Ahronot gazetesinde dün (4 Temmuz Pazartesi) yayınlanan habere göre, Siyonist yetkili, Hamas ile dolaylı görüşmeler yürütüldüğünü ifade etti.

Siyonist yetkili, Hamas'ın esir takası görüşmelerinin başlaması için Şalit'e karşılık serbest bırakıldıktan sonra işgal ordusunun 2014'te üç yerleşimcinin öldürülmesinin ardından yeniden gözaltına aldığı 50 esirin serbest bırakılmasını şart koştuğunu belirtti.

İşgal rejiminin arabuluculara esir takasında büyük bedel ödemeye hazır olmadığını bildirdiğini iddia eden Siyonist yetkili, Türkiye ve işgal rejimi arasında sağlanan mutabakatın esir takasını da içermesinin mümkün olmadığına ve her iki konunun birbirinden ayrı olduğuna dikkat çekti.

Gazete, esir takası dosyasını Hamas'ın siyasi kanadının değil askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın yönettiğini öne sürdü.

fiem

Yorumlar