Katil İsrail Askerleri Kefer Kadum Köyündeki Barışçıl Gösteriye Saldırdı

İşgal altındaki Filistin topraklarında yapılan ırkçı ayırım duvarı ile inşa edilen Yahudi yerleşkelerini protesto etmek için bugün (8 Temmuz) Cuma namazından sonra Kalkiliya yakınlarında bulunun Kefer Kadum köyünde düzenlenen barışçıl gösterilere sert müdahale eden işgal güçlerinin bazı aktivistleri yaraladıkları belirtildi.  

Görüntülenme: 1267 Tarih: 08 Temmuz 2016 15:31
Katil İsrail Askerleri Kefer Kadum Köyündeki Barışçıl Gösteriye Saldırdı

Barışçıl gösterilere sert müdahale eden işgal güçlerinin göstericilere karşı göz yaşartıcı bomba, plastik mermi, ses bombası ve gerçek mermi kullanmaları sonucu bölge halkıyla dayanışmak için köye gelen ve protestoya iştirak eden Cezayir uyruklu bir aktivistin yaralandığını belirten kaynaklar, saldırı sonucu onlarca gencin de gazlardan etkilendiğini ifade ettiler.

Göstericilere saldırmakla yetinmeyen işgal güçleri gazeteci Kamil Burhum ile Mahmud Fevzi’yi ve ilk yardım ekibinde çalışan Sami Cuma’yı da gözaltına aldılar.

Barışçıl gösterilere bile tahammülü olmayan işgal güçleri, Batı Yaka’nın köy ve beldelerinde yapılan gösterilere sert müdahale ediyor, göstericilere saldırıp yaralıyor, şehit ediyor veya tutukluyor.

fiem

Yorumlar