Hamas'tan Prens Turki El-Faysal'ın Açıklamalarına Tepki

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas), Kral Faysal İslâmî Araştırmalar Merkezi'nin başkanı Prens Turki El-Faysal'ın açıklamalarına şiddetle tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 2287 Tarih: 10 Temmuz 2016 17:33
Hamas'tan Prens Turki El-Faysal'ın Açıklamalarına Tepki

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen İran Muhalefeti Kongresi'nde yaptığı bir konuşmasında Hamas'ı ve Filistin direnişini hedef alan El-Faysal'ın bu açıklamalarının siyonist işgale hizmet ettiğini ve onun bütün suçlarını temize çıkardığını dile getiren Hamas, aynı zamanda söylediklerinin de işgale hizmet eden iftiralardan ibaret olduğunu söyledi. Hamas açıklamasında bu iftiraların altında Filistin halkına yönelik bir kin duygusunun yattığına dikkat çekti.

Hamas'ın bugün (10 Temmuz Pazar) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında aslı olmayan iftiralarla Hamas'a dokunmaya ve zarar vermeye çalışmanın sonuç getirmeyecek boş bir çaba olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Uzak yakın herkes bilir ki Hamas, işgal altındaki Filistin topraklarında siyonist işgale karşı mücadele eden bir direniş örgütüdür. Bu direnişe katılanlar da tamamen Filistin halkına mensup, halklarının yararı, davası, Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'sı için mücadele eden direnişçilerdir. Vasat İslâmî çizgiyi benimsemektedir. Halkının, mensup olduğu ümmetin ve insanlığın bütün kesimlerine açıktır. Mücadelesi boyunca farklı gruplarla kavgaya, yersiz sürtüşmelere girmekten de kaçınmıştır."

Hamas söz konusu açıklamanın Filistin halkına, davasına ve direnişine zarar verdiğini ve sadece siyonist işgale yaradığını, dolayısıyla Filistinlilere, onların değerlerine ve topraklarına karşı bir kini açığa çıkardığını vurguladı.

fiem

Yorumlar