Siyonist Rejim Güçleri El-Arub Mülteci Kampının Girişini Toprak Setlerle Kapattı

Siyonist işgal güçleri dün öğle saatlerinden itibaren El-Arub mülteci kampının girişlerini toprak setlerle kapattılar.  

Görüntülenme: 969 Tarih: 11 Temmuz 2016 03:00
Siyonist Rejim Güçleri El-Arub Mülteci Kampının Girişini Toprak Setlerle Kapattı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren bir kaynak, Yahudi yerleşimcilere ait bir aracın taşlanmasını bahane eden işgal güçlerine ait iş araçlarının bugün öğleden sonra El-Arub mülteci kampına gelerek kampın ana giriş yolunu toprak setlerle tamamen kapatmak suretiyle giriş çıkışları engellediğini belirtti.

Yerleşimcilere ait bir aracın ise söz konusu mülteci kampının ana giriş yoluna paralel 60 nolu yolda taşlandığı ve içindeki iki yerleşimcinin yaralandığı haber verilmişti. Taşlama olayında işgalcilere ait aracın da ağır hasar gördüğü iddia edilmişti.

Yahudi yerleşimciler bu taşlama olayını bahane ederek Batı Yaka'nın El-Halil şehrinin güneyinde Atanail yahudi yerleşim merkezinden çıkarak 60 nolu yol boyunca gösteriler yapmışlardı.

Diğer yandan işgal güçlerinin Kudüs'te de henüz 16-17 yaşlarında dört Filistinli genci işgalci askerlere taş ve molotof kokteyli attıkları iddiasıyla gözaltına aldı. İşgal rejimi polisi tarafından yapılan açıklamada bugün öğleden sonra gözaltına alınan ve yaşları 15 ile 17 arasında değişen gençlerin Kudüs yakınındaki El-İseviyye köyünden oldukları ifade edildi.

fiem

Yorumlar