Siyonist İsrail Mahkemesi Esir Ebu Ğanim'i 3 Müebbet ve 60 Yıl Hapse Mahkum Etti

İşgal mahkemesi, şehit Baha Alyan ile birlikte Kudüs'teki otobüs eylemini gerçekleştiren esir Bilal Ebu Ğanim'i bugün (11 Temmuz Pazartesi) üç kez müebbet ve 60 yıl hapse mahkum etti.  

Görüntülenme: 1162 Tarih: 11 Temmuz 2016 02:19
Siyonist İsrail Mahkemesi Esir Ebu Ğanim'i 3 Müebbet ve 60 Yıl Hapse Mahkum Etti

Esir Bilal Ebu Ğanim'in ayrıca eylemde ölen ve yaralananların ailelerine bir milyon 900 bin şikel tazminat ödemeye mahkum edildiği bildirildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi esir Ebu Ğanim ve şehit Alyan'ın gerçekleştirdiği eylemde üç yerleşimci ölmüş ve 11 yerleşimci de yaralanmıştı.

İşgal savcılığı iddianamede esir Bilal Ebu Ğanim'in şehit Baha Alyan ile birlikte Kudüs'teki eylemi gerçekleştirmekle suçlayarak iki eylemcinin eylemden önce işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlar hakkında konuştuklarını öne sürdü.

Eylemcilerin aralarındaki konuşmadan sonra eylem yapmaya karar verdikleri ve 20 bin şikele tabanca satın aldıkları belirtilen iddianamede, esir Ebu Ğanim'in tabancayla otobüsün arkasında oturanlara ateş ettiği ve şehit Alyan'ın da ön tarafta oturanları bıçakladığı bildirildi.

fiem

Yorumlar