Mısır Cuntası İle Katil israil Arasında Su Sızmıyor

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri, Siyonist işgal rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Filistin'in işgal altındaki başkenti Kudüs'te bir araya geldi. Böylece ilk kez bir Mısır Dışişleri Bakanı, Siyonist İsrail'e diplomatik ziyaret gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 1401 Tarih: 11 Temmuz 2016 13:53
Mısır Cuntası İle Katil israil Arasında Su Sızmıyor

Resmi temaslarda bulunmak üzere Kudüs'e giden Şükri, Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Şükri, bölgede "barış"ın sağlanması için Mısır'ın darbe lideri Abdulfettah el Sisi'nin önerisini sunmak üzere bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirtti.
 
"Barış"ın bölgeye büyük katkı sağlayacağına dikkati çeken Şükri, iki devletli çözümün gerçekleşmesi için ciddi uygulamalara ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "Mısır yönetimi, Ortadoğu'da adil bir çözüm istiyor. Bu hedefin gerçekleşmesi için her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
 
Şükri, Ortadoğu'daki barış sürecine hazırlık olarak iki devletli çözüm konusunda güven inşa edilmesi için 3 temel noktaya uyulması gerektiğini vurgulayarak, "Adalet ve meşru haklar temelinde, bir diğerinin barış ve istikrar içerisinde yaşama hakkına saygı duyularak, iki bağımsız komşu devletin, karşılıklı olarak güven ve barış içerisinde birlikte yaşama arzusunun" gerekli olduğuna dikkati çekti.
 
Netanyahu da "Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin girişimini hatta daha geniş kapsamlı bir girişimi bile memnuniyetle karşıladığını" belirterek, iki devletli çözümü somut bir şekilde görmek istediklerini aktardı.

Filistin İslami Hareketi'nden tepki
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Filistin İslami Hareketi, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin işgal altındayken Kudüs'e yaptığı ziyareti "suç" olarak nitelendirdi.
 
Filistin İslami Hareket Başkan Yardımcısı Kemal el-Hatib yaptığı açıklamada, "Mısır Dışişleri Bakanı Şükri'nin işgal devletini Kudüs'te ziyaret etmesi, İsrail'i, Mescid-i Aksa'ya saldırılarını, Yahudileştirme politikasını ve mescidi bölme girişimlerini onaylaması anlamındadır." dedi.
 
Mısır'da Sisi yönetimindeki mevcut rejimi, "İsrail'in Arap ülkelerine, İslam dünyasına ve Afrika'ya açılan kapısı" olarak nitelendiren Hatib, "Kim bu ziyaretin barışı desteklemek amacıyla gerçekleştiğini savunursa yanılır. Bilakis bölgede güç kazanmak için ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve İsrail ile bağların güçlendirilmesi çerçevesinde gerçekleşti." değerlendirmesinde bulundu.
 
Hatib, Şükri'nin işgal altındayken Kudüs'e yaptığı ziyareti "suç" olarak tanımlayarak, "Kudüs ve Filistin toprakları, Şükri'nin bu topraklarda olmasından memnuniyet duymadı. Mısır halkı da bunu dile getirmeli. Mısırlıların Filistin davasındaki tutumu biliniyor. Bu nedenle biz Mısır halkıyla batı destekli darbe yönetimini birbirinden ayrı tutuyoruz" ifadesini kullandı.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar