Siyonist Asker Oron Shaul'un Ailesi Eylem Yaptı

Gazze Şeridi'nde esir tutulan işgal askeri Oron Shaul'un ailesi ile arkadaşlarından ve destekçilerinden onlarcası Nefha Cezaevi önünde gösteri düzenleyerek İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi esirlerin ailelerinin cezaevi ziyaretine izin verilmemesini istedi.  

Görüntülenme: 1182 Tarih: 12 Temmuz 2016 09:53
Siyonist Asker Oron Shaul'un Ailesi Eylem Yaptı

Ailelerin temsilcisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hamas üyesi esirlerin cezaevlerinde kalan çocuklarına ulaşmalarını engellemeye kararlıyız. Esirlerin ailelerine sağlanan tüm kolaylıkların iptal edilmesini, esirlere kantin parası ulaştırılmasının ve esirlerin televizyon seyretmelerinin engellenmesini istiyoruz" dedi.

Açıklamada, esir işgal askerleri hakkında bilgi verilene kadar tüm Gazze halkına baskı uygulanması gerektiği ifade edildi.

Ailelerin temsilcisi, işgal hükümetinden Kerem Salim Kapısı'nı kapatmasını ve temel ihtiyaç maddeleri ve ilaç dışında hiçbir şeyin Gazze Şeridi'ne girmesine izin vermemesini beklediklerini söyledi.

Cezaevi önünde bekleyen aileler, Hamas esirleri ailelerine karşı koymaya ve ailelerin otobüslerden inmelerini engellemeye hazır olduklarını bildirdi.

fiem

Yorumlar