Siyonist Basınının Darbe Sevinci Uzun Sürmedi

Türkiye’de bir grup askerin kalkıştığı darbe teşebbüsünün başarısız kalması Siyonist işgal rejimindeki basın yayın organlarında hayal kırıklığı yarattı.  

Görüntülenme: 1972 Tarih: 16 Temmuz 2016 05:13
Siyonist Basınının Darbe Sevinci Uzun Sürmedi

Cumartesi günü gazeteler, haber siteleri çalışmamalarına rağmen hemen hemen bütün televizyonlar ve siteler olayları saniye saniye takip ettiler.

Televizyon kanalarına çıkan uzmanların ve analistlerin yüzünde darbenin sevinci görülürken, bir çoğu darbenin gerekçelerini bir bir sayıp, halkın kısa bir süre sonra darbecilerin yanında yer alacağını iddia etti.

Haber siteleri, televizyon ve radyolar darbenin başarılı olacağı yönünde yorumlar ve analizler yapıyorlardı.

Daha da ileri giden Walla sitesi, ordunun darbeden sonra atacağı adımları bile saymaya başladı.

Gece saat bir civarında yorum yapan site, ordunun Mısır’da Sisi’nin yaptığı gibi anayasayı iptal edeceğini ifade etti.

Analistlerin hepsi, işgal hükümeti bu konuda suskun kalmayı tercih etse de darbenin kendisinin konumunu güçlendireceğine inandığını söyledi.

İkinci kanalda yapılan analizde ifade edilenler, darbenin nasıl görüldüğünün resmini çekiyor: “Biz İsrail’in niçin suskun kaldığını anlıyoruz. Siyasi liderler darbenin başarıya ulaşmasından son derece memnun kalacaklardır. Dünya ülkeleri darbeyi kınamak için yarıştığı bir sırada Tel Aviv’in suskun kalması eleştirilecek bir durum değil. Çünkü İsrail darbeden sonra Mısır’daki darbeyle elde ettiği kazanımlardan daha büyüklerini kazanacağına inanıyor.”

Ancak sabah olunca, yüzlerindeki sevincin yerini hayal kırıklığı aldı.

Haaretz gazetesi yaptığı değerlendirmede, darbenin başarısız kalmasında camilerin önemli bir rol üstlendiğini belirterek, bu durumun Türkiye’nin ne kadar değiştiğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Kişisel hesabından bilgiyi paylaşan bir gazeteci, “Türkiye’de demokrasinin zafer kazandığı görülüyor. Buna göre Erdoğan 20 yıl daha iktidarda kalacak” derken, bir diğeri subayın yakasından yakalayıp götüren bir sivilin resminin altına “Türkiye halkı darbeye karşı. Bu resim her şeyi anlatıyor. Erdoğan’ın iktidarını bekleyin” dedi.

fiem

Yorumlar