Filistinli Direniş Gruplarından Darbe Girişimine Kınama

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Türkiye’deki başarısız darbe girişimini kınayıp, darbeyi başarısız kılan Türkiye halkını ve liderlerini kutlamasının ardından, diğer direniş grupları da darbe girişimini kınadılar.  

Görüntülenme: 2140 Tarih: 19 Temmuz 2016 07:30
Filistinli Direniş Gruplarından Darbe Girişimine Kınama

Ayrı ayrı basın açıklamaları yayınlayan gruplar Türkiye’de demokrasiye kast eden başarısız darbe teşebbüsünü kınayarak, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan olmak üzere liderlerle halkın yanında olduklarını ifade ettiler.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), demokrasiye sahip çıkarak ve darbe teşebbüsünü engelleyerek zafer kazanan Türkiye’nin seçilmiş liderlerini ve halkını tebrik ettiklerini belirtti.

Filistin’de faaliyet gösteren İslamî Cihad Hareketi yaptığı çıklmada, darbeye karşı zafer kazanan Türkiye halkını tebrik ettiklerini ve Türkiye’deki meşru hükümetin yanında olduklarını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan hareketin liderlerinden Halid El-Betaş, işgalci İsrail ile piyonları yanında yer almayan Türkiye halkının ortaya koyduğu iradeyi takdir ettiklerini kaydetti.

Halk Cehpesi Merkez Yürütme Kurulu üyesi Abdulmunim De’na ise yaptığı açıklamada, ilke olarak darbelere karşı olduklarını belirterek, Türkiye halkının darbeye karşı direnişini desteklediklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ahrar Hareketi de Türkiye’deki meşru yönetimle halkın yanında olduklarını belirterek, meşru yönetime yönelik darbe girişimini şiddetle reddettiklerini ifade etti.
fiem

Yorumlar