Siyonist İsrail ve Abbas Yönetimi Üniversitelerdeki İslami Öğrenci Hareketlerine Baskı Yapıyor

Filistin'de üniversitelerde yeni kayıt dönemi yaklaşırken İslâmî Hareket'i kıskaca almak ve öğrencilere yönelik faaliyetlerini engellemek amacıyla Mahmud Abbas yönetiminin polisleriyle siyonist işgal rejiminin işgal güçleri çapraz baskı uyguluyorlar.  

Görüntülenme: 1081 Tarih: 20 Temmuz 2016 16:17
Siyonist İsrail ve Abbas Yönetimi Üniversitelerdeki İslami Öğrenci Hareketlerine Baskı Yapıyor

Bu amaçla Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas)'a yakın duran İslâmî Kitle adlı öğrenci teşkilatının yeni kayıt olacak öğrencilere yönelik herhangi bir çalışma yapmasını, onlara yardımcı olmasını ve öncülük etmesini engellemek için sık sık baskınlar düzenliyor ve tutuklamalar gerçekleştiriyorlar.

Siyonist işgal rejimiyle güvenlik işbirliğini sürdüren Abbas yönetiminin polis teşkilatıyla siyonist işgal rejiminin baskın ve tutuklamaları planlı ve koordineli bir şekilde yürütülüyor. Bir gün birisi baskın düzenleyip tutuklamalar yaparken ertesi gün diğeri aynı şeyi yapıyor. Dün gece yapılan baskınlarla özellikle Nablus'un Necah Üniversitesi'nin öğrenci teşkilatlarını temsil edenlere yönelik tutuklamalar zirvesine ulaştı.

İslâmî Kitle de Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, İslamî Kitle temsilcilerini ve mensuplarını hedef alan baskınların ve saldırıların yeni olmadığını, birkaç yıldan beri sürdürülen bir savaşın devamı olduğunu, öğrenci temsilcilerinin seçileceği yeni dönem başlangıçlarına yakın zamanlarda da artış gösterdiğini dile getirdi.

Abbas yönetimi sadece baskın ve tutuklamalarla yetinmiyor; İslâmî Kitle'nin öğrencilere hizmet vermesini zorlaştırmak amacıyla çeşitli ücretler ve vergiler talep ediyor.

fiem

Yorumlar