Hamas Belediye Seçimleri Konusundaki Tavrını Açıkladı

Hamas'ın Siyasi Birim üyesi Halil El-Hayye yerel seçimler hakkında yaptığı açıklamada Hamas'ın Gazze bölgesinde belediye seçimlerinin başarılı olması için bütün gücüyle çalışacağını söyledi. Hayye, Hamas'ın belediye meclisleri için ortak listeler oluşturulmasına da destek vereceğini ifade etti.  

Görüntülenme: 1468 Tarih: 20 Temmuz 2016 10:47
Hamas Belediye Seçimleri Konusundaki Tavrını Açıkladı

Siyonist işgal güçlerinin Gazze'ye saldırı başlatmalarının ve Filistin direnişinin kahramanca karşı koymasının ikinci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen etkinliklerde konuşma yapan Halil El-Hayye, Özerk Yönetimi, siyasi grupları ve sivil toplumu Batı Yaka ve Gazze'de yerel seçimlerin başarılı olması için gereken katkıda bulunmaya çağırdı.

Halil El-Hayye, bütün herkesin bir yandan seçimlerin düzenlenmesi çağrıları yapmasına rağmen bunun temelini oluşturan Ulusal Meclis'in unutulmaya terk edildiğine dikkat çekti.

Hamas Siyasi Birim üyesi Hayye açıklamasında hareketlerinin halkının tercihinden yana tavır alacağını vurgulayarak bu çerçevede yerel yönetimler için seçim yapılmasına da destek verdiğini söyledi. Fakat bu arada mevcut birlik hükümetinin kusurlarının kapatılması için de yeterli bir çalışma yapılmadığını ifade etti.

fiem

Yorumlar