Avrupa Parlamento Heyeti Gazze'de Devam Eden Su Projelerini İnceledi

Filistin'in değişik bölgeleri arasında Gazze'ye de ziyarette bulunan bir Avrupa parlamento heyeti bugün (21 Temmuz Perşembe), Gazze'de Avrupa Birliği'nin desteklediği su projelerini inceledi. Su projelerinin seyri hakkında bilgi alan heyet ayrıca değişik görüşmeler gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 1712 Tarih: 21 Temmuz 2016 22:27
Avrupa Parlamento Heyeti Gazze'de Devam Eden Su Projelerini İnceledi

Fransız milletvekili Jean Arthur'un başkanlığındaki heyet Filistin'e yaptığı ziyaret çerçevesinde AB'nin desteklediği su projelerinin gözden geçirilmesini de gündemine alarak ne zaman biteceği ve halka hizmet edeceği hakkında bilgi almaya çalıştı. AB'nin desteklediği su projelerine Dünya Bankası, Belçika, Fransa ve İsviçre finansman sağlıyor.

Avrupa heyetinin sınırlı miktarda su arıtması yapacak olan arıtma tesislerini de ziyaret ettiği ifade edildi. Bu projenin ikinci aşaması için de bu yılın başlarında imza atılmıştı. Projenin bu kısmının tamamlanması durumunda günlük arıtma miktarının 12 bin m3 olacağı ifade edildi. Projenin her iki aşamasının ise 20 milyon euroya mal olacağı bildirildi.

Sular İdaresi Başkanı Rubhi Eş-Şeyh, söz konusu su projelerinin Gazze'de devam eden su krizinin ve sağlıksız su içme sorununun giderilmesi açısından önem taşıdığını dile getirdi.

fiem

Yorumlar