Hamas'tan Seçim Açıklaması

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, “Belediye seçimlerini ilan ederek bizi test etmek isteyenlere Hamas’ın seçimlerden korkmadığını söylemek istiyoruz” dedi.  

Görüntülenme: 1535 Tarih: 23 Temmuz 2016 12:10
Hamas'tan Seçim Açıklaması

Gazze’nin orta bölgesinde yer alan Deyr’ul-Belah’ta düzenlenen Özgürlük Öncüleri’nin mezuniyeti törenine katılan Hamas lideri Meşal, Hamas hareketinin seçimlere inandığını ve Filistin halkının sandıktaki iradesini hakem kabul ettiğini söyledi.

Meşal yaptığı konuşmada, “Belediye seçimlerinin arafesindeyiz. Seçimlere katılacağımızı duyurduk. Birileri bizi test etmek istiyor olabilir. Seçim sonuçlarına saygı gösteriyoruz, asla seçimlerden korkmuyoruz” ifadesini kullandı.

Konuşmasında taleplerini de sıralayan Meşal, öncelikle Filistin evinin dizayn edilmesi, siyasi kurumların demokratik usuller çerçevesinde yeniden yapılandırılması, ihtilafa rağmen ortaklığın nasıl yapılacağının gösterilmesi, uzlaşının başarıya ulaştırılması, iç bölünmenin sonlandırılması, başkanlık ve parlamento seçimlerinin yanında Filistin Kurtuluş Örgütü’nde de seçimlerin yapılması gerektiğini ifade etti.

Meşal devamla, şu anda direnişle Filistin evini yeniden düzenleme üzerinde yoğunlaştıklarını, güçlerinin halkla bütünleştiğini, hareket olarak özgür sese ve güçlü iradeye saygılı olduklarını kaydetti.

El-Kassam Tugayları'nın her aşamada özgürlük yolunda gösterdiği büyük fedakarlık ve destansı tabloları takdir ettiklerini söyleyen Meşal, El-Kassam Tugayları’nın düşmana karşı savaştığı gibi, askeri alanda başarılar elde ettiğini, silah ürettiğini ve yeni nesiller yetiştirdiğini hatırlattı.

fiem

Yorumlar