Musa Ebu Merzuk'tan Seçim Açıklaması

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, belediye seçimlerinin Gazze Şeridi ve Batı Yaka’da yapılmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.  

Görüntülenme: 1298 Tarih: 24 Temmuz 2016 20:19
Musa Ebu Merzuk'tan Seçim Açıklaması

Lübnan’daki Kuzey El-Burc Mülteci Kampı'nda Filistinli mültecilerle bir araya gelen Ebu Merzuk, “Kendi işlerini idare edecek ve kendisine hükmedecekleri belirleyecek olan Filistin halkıdır. O nedenle bundan sonra yapılacak başkanlık ve parlamento seçilerinin başarısı için öncelikle iç bölünmenin ortadan kaldırılması gerekir. Seçimlerin yapılmasında ısrar ediyoruz. Çünkü dengeyi sağlıyor” dedi .

Ebu Merzuk, Hamas hareketinin uzlaşının başarıya ulaşması ve iç bölünmenin son bulması taleplerini sürdüreceğini hatırlatarak, bunun Filistin halkının birlik içinde yaşamasının kapısı olduğunu ifade etti.

Hamas lideri Ebu Merzuk’un ziyareti nedeniyle Hamas’ın davetine Lübnan’da faaliyet gösteren birçok temsilcisinin yanında, kanaat önderleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kalabalık bir halk kitlesi icabet etti.

Gelenlere bir konuşma yapan Ebu Merzuk, esirler’den Mescid-i Aksa’ya, intifadadan uzlaşıya, bölgede meydana gelen gelişmelerden ülkelerle olan ilişkilere, mültecilerden işgal rejimiyle ilişkilere kadar birçok konuda hareketin bakış açısını anlattı.

fiem

Yorumlar