İHH Başkanı Bülent Yıldırım:''Darbe Girişiminin Arkasında Amerika ve İsrail Var''

TVNet canlı yayınında konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Hain girişimin arkasında ABD ve İsrail'in olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Kimse kendini kandırmasın. Fetullah Gülen'in ABD ve İsrail'den izinsiz bu darbeyi yapabileceğine inanıyor musunuz" ifadelerini kullandı. 

Görüntülenme: 2664 Tarih: 24 Temmuz 2016 01:40
İHH Başkanı Bülent Yıldırım:''Darbe Girişiminin Arkasında Amerika ve İsrail Var''

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi hakkında açıklamalarda bulundu.

TVNet canlı yayınında konuşan Bülent Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişiminin arkasında ABD ve İsrail'in olduğunu belirterek, “Fetullah Gülen'in ABD ve İsrail'den izinsiz bu darbeyi yapabileceğine inanıyor musunuz? Kimse kendini kandırmasın. Bu darbenin arkasında ABD'nin güçlü bir kanadı ve İsrail'le ilişkili bir kanat var" diye konuştu.

İsrail halkı sevinç gösterileri yaptı

İsrail'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Yıldırım, “Netanyahu bakanlara 'sakın konuşmayın' talimatı verdi ancak İsrail halkı 'Erdoğan rejimi devriliyor' diye sevinç gösterileri yaptı. İsrail'in bu girişimde çok güçlü bir iradesi var" dedi.

İlk defa başarısız oldular

ABD ve İsrail'in ilk defa bir darbe girişiminde başarısız olduğunu ifade eden İHH Başkanı Yıldırım, “Bu yüzden işi savaşa götürdüler, 'uçaklarla toplara insanları vuralım' dediler. Biz bütün mazlumların adına emperyalizme ve Siyonizm'e karşı bir mücadeleyi daha kazandık" şeklinde konuştu.

yenişafak

Yorumlar