Gasıp İsrail Gazze'ye Çimento Girişini Yeniden Yasakladı

İşgal yönetimi, Gazze Şeridi'ndeki hazır beton fabrikaları için çimento girişine izin verdikten sadece birkaç saat sonra bu kararından vazgeçti.  

Görüntülenme: 1516 Tarih: 27 Temmuz 2016 14:47
Gasıp İsrail Gazze'ye Çimento Girişini Yeniden Yasakladı

İşgal yönetiminin çimento girişine izin vereceğini açıklamasından birkaç saat sonra geri adım atmasının üç aydır çimento alamayan fabrika sahiplerini kızdırdığı belirtildi.

Gazze'deki Ekonomi Bakanlığı Vekili Hatem Avida, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal yönetiminin Gazze Şeridi'ne çimento girişinin yeniden başlayacağını açıklamasından kısa süre sonra beton fabrikaları için çimento girişinin yeniden yasaklandığını söyledi.

Avida, çimento girişi için koordinasyon sağlanmasını beklerken işgal rejimi tarafının çimento girişine izin vermediği sürpriziyle karşılaştıklarını bildirdi.

Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren 200'den fazla hazır beton fabrikasının işgal rejiminin üç ay önce günlük çimento girişini 120 kamyondan 80 kamyona düşürmesinden bu yana çimento sıkıntısı nedeniyle büyük miktarda zarara uğradığı kaydedildi.

Gazze'deki İnşaatçılar Birliği Başkanı Ali El-Hayek, işgal yönetiminin Çarşamba gününden itibaren çimento girişine izin vereceğini açıklamıştı.

fiem

Yorumlar