Hamas, Arap Birliği Zirvesini Sert Bir Dille Eleştirdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Pazartesi günü Moritanya'nın başkenti Novakşot'ta "Ümit Zirvesi" sloganıyla toplanan Arap Birliği Zirvesi'nin resmi Arap politikalarının acizliğini yansıttığını söyledi.  

Görüntülenme: 1376 Tarih: 27 Temmuz 2016 23:32
Hamas, Arap Birliği Zirvesini Sert Bir Dille Eleştirdi

Hamas Hareketi bugün (27 Temmuz Çarşamba) akşam saatlerinde konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Novakşot'taki zirveye Arap ülkeleri liderlerinden üçte ikisinin katılmadığına dikkat çekildi.

Zirve çalışmalarının iki günden bir güne düşürüldüğü ve zirve sonunda yayınlanan sonuç bildirgesinin Filistin halkının ve İslam ümmetinin beklentilerine cevap vermediği ifade edildi.

Filistin davasının ve Filistin'in işgalden kurtarılmasının ümmetin merkezi davası olduğunu ve hiçbir zirvenin gözardı edemeyeceğini belirten Hamas, Arap Birliği Zirvesi'nin işgal rejimini bölgedeki terörün başı olarak tanımlaması gerektiğini söyledi.

İşgal rejimi yanlısı siyasi girişimlere destek verilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Hamas, Filistin davasının çözümünün direnişten geçtiğini belirtti.

Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın Novakşot'taki zirvede gündeme gelmediğine dikkat çeken Hamas, "Halkımızın kanı sanki hiçbir şey ifade etmiyor" dedi.

fiem

Yorumlar