Siyonist Rejim Eski Savaş Bakanı:İsrail, Ürdün’ün ve Filistin yönetiminin varlık güvencesidir

Siyonist işgal rejimi eski savaş bakanı Moşe Yaalon, geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı açıklamalarda; İsrail'in, Ürdün ve Batı Şeria'daki Filistin yönetiminin varlık güvencesi olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1499 Tarih: 29 Temmuz 2016 06:35
Siyonist Rejim Eski Savaş Bakanı:İsrail, Ürdün’ün ve Filistin yönetiminin varlık güvencesidir

Bar-İlan Üniversitesi'nde bir konuşma gerçekleştiren Yaalon'un konuşnasının ses kaydı "İsrail Hayevm / Israel Today" gazetesinin internet sitesinde yayımlandı. Yaalon ses kaydında: "Eğer biz Batı Şeria'dan çekilirsek hem Batı Şeria'daki yönetim, hem de Filistin yönetimi düşecektir" ifadelerini kullandı.
 
Arap ülkelerinin İsrail'in Ürdün ve Filistin Yönetimi hususundaki rolünün farkında olduklarını söyleyen Yaalon, Arap devletlerinin bu yüzden Filistin meselesini öncelemediklerini ve listenin sonuna alarak sürekli ertelediklerini ifade etti. 
 
Filistinliler'in siyonist rejime yaptığı ayrılması yönündeki çağrıları "saçma" olarak nitelendiren Yaalon, İsrail'in Gazze'den çekilmesine rağmen Gazze'nin elektrik ve suyunu karşılamaya devam ettiğini iddia etti. 
 
Yalon, İsrail’e Batı Şeria’dan çekilme ve yerleşim yerlerini terk etme çağrısı yapılmasıyla ilgili olarak da “Filistinliler Tel Aviv’i bile yerleşim yeri olarak görüyorlar” ifadelerini kullandı.
 
Çözümün Filistin ekonomisinin iyileştirilmesinden geçtiğini, bunun için de İsrail’e güvenilmesi gerektiğini ifade eden Yalon, bunun ise bölgesel çıkarların tespiti için Arap taraflarla çalışmaktan geçtiğini belirtti.
 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar