Halid Meşal: Şehit Fakih İşgale Karşı Birlik Olma Mesajını Verdi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, işgal güçlerinin en son şehit ettiği Kassam mücahidi Muhammed Fakih ile diğer şehitlerin işgalci İsrail’e karşı mücadelede birlik olma mesajını verdiklerini söyledi.  

Görüntülenme: 1849 Tarih: 29 Temmuz 2016 00:31
Halid Meşal: Şehit Fakih İşgale Karşı Birlik Olma Mesajını Verdi

El-Halil’e bağlı Dura şehrinde şehit Fakih için hazırlanan taziye evinde telefon bağlantısı ile bir konuşma yapan Meşal “bu yolu takip edeceğiz, uzlaşıyı sağlayacak, bölünmeyi sonlandıracağız, Filistin evimizi demokratik temeller üzerinde inşa edeceğiz, belediye seçimlerinin yanında parlamento ve başkanlık seçimlerini de yapacağız” dedi.

Şehidin ailesinden annesi Ummu Hüseyin, kardeşleri Hüseyin ve Aid’i de telefonla arayan Meşal vatanı için canını feda eden şehid ile iftihar ettiklerini söyledi.

Allah’tan Fakih’in ailesine ve Dura halkına şehidin yerine daha hayırlısını vermesini temenni eden ederek, direniş konusundaki fedakârlıklarından dolayı aileyi de takdir ettiklerini ifade eden Meşal, “fanatik cani yerleşimcilerin başlarından birini öldürmekle yetinmeyen kahraman şehidimiz işgal askerlerine karşı da büyük bir direnişi sergiledi ve direniş tarihinde en uzun çatışmaya girdi” ifadesini kullandı.

Şehidin, kanıyla işgal rejimine ve yerleşimcilere bu topraklarda herhangi bir geleceklerinin olamayacağı, çok geçmeden buradan göç etmek zorunda kalacakları mesajını verdiğine dikkat çeken Meşal hakkından, vatanından, toprağından, Kudüs ve Aksa’sından taviz vermeyen Filistin halkının hedefine ulaşmadan mücadeleyi bırakmayacağını kaydetti.

fiem

Yorumlar