Şeyh İkrime Sabri Siyonist İsrail Rejiminden Şehitlerin Cenazelerini Teslim Etmesini İstedi

Siyonist işgal güçlerinin bütün engellemelerine rağmen bugün 40 bin Filistinli Mescidi Aksa’da Cuma namazı kıldı.  

Görüntülenme: 1124 Tarih: 29 Temmuz 2016 21:12
Şeyh İkrime Sabri Siyonist İsrail Rejiminden Şehitlerin Cenazelerini Teslim Etmesini İstedi

Cuma hutbesini veren Mescidi Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Siyonist işgal rejiminin elinde bulunan şehitlerin cenazelerine değinerek, işgal yönetiminden birkaç aydır alıkoyduğu cenazeleri teslim etmesini istedi.

Şeyh Sabri verdiği hutbede “cenazelerin gasp edilmesini mazur ve meşru gören hiçbir hukuki ve insani ilke yoktur. Bütün dinler ölülere saygı gösterilmesini ve kendi dinine göre defnedilmesini öngörüyor” dedi.

Yahudi yerleşimcilerin hahamların liderliğinde Mescidi Aksa’ya yaptıkları baskınların arttığını dile getiren Şeyh Sabri, hahamların daha önce Yahudilerin Aksa’ya girmelerini yasaklayan fetvaları değiştirerek ve Filistinlilerin herhangi bir yargılamaya tabi tutulmadan öldürülmelerine fetva vererek kırmızıçizgiyi aştıklarını söyledi.

Mescidi Aksa muhafızlarına verilen uzaklaştırma cezalarını da kınayan Sabri, Aksa’yı korumaya çalışan muhafızların tutuklanıp yargılanmalarının veya Aksa’dan uzaklaştırılmalarının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Yahudilerin Aksa’ya baskın düzenlemekle burada haklarının olduğunu kanıtlayamayacaklarına dikkat çeken Sabri, Aksa’nın Müslüman vakfı olduğunu ve asla bundan taviz verilmeyeceğini hatırlattı.

fiem

Yorumlar