Siyonist Askerler Gazze'de 2 Filistinliyi Yaraladı

Gazze’nin doğusunda yer alan Şucaiye Mahallesi'nde haftalık yapılan protesto gösterilerine müdahale eden işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda işgal güçlerinin ateş açması sonucu iki gencin yaralandığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1664 Tarih: 30 Temmuz 2016 10:49
Siyonist Askerler Gazze'de 2 Filistinliyi Yaraladı

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref Kudra yaptığı açıklamada, yapılan gösterilere sert bir şekilde müdahale eden işgal güçlerinin ateş açması sonucu iki gencin bacaklarından yaralandıklarını söyledi. Kudra, yaraları orta derecede olan yirmi yaşlarındaki gençlerin hastaneye kaldırıldıklarını sözlerine ekledi.

Ekim 2015 tarihinde başlayan Kudüs İntifadası'yla birlikte Gazzeli gençler Batı Yaka’daki direnişi desteklemek, işgal güçlerinin infazlarını, baskı ve zulümlerini protesto etmek, intifadanın yanında olduklarını göstermek için her Cuma Gazze sınırında gösteri ve yürüyüş yapıyor. Sınıra yakın yapılan ve zaman zaman işgal güçlerinin bulunduğu noktaya yürümek isteyen gençlere işgal güçleri ateş açıyor.

Gençlerin sınıra yaklaşmalarını durdurmak için silah kullanan işgal güçleri şimdiye kadar birkaç kişiyi şehit etti ve onlarcasını yaraladı.

Batı Yaka’nın birçok belde ve köyünde yapılan gösterilere de müdahale eden işgal güçleri onlarca kişinin yaralanmasına ve boğulma tehlikesi geçirmesine neden oldu.
fiem

Yorumlar