Siyonistlerin Vahşi Saldırısından Kurtulan Küçük Ahmed Devabişe Evine Döndü

Batı Şeria’da geçen yıl vahşi Yahudi teröristlerin kundakladığı evde tüm ailesini kaybeden ve saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulan 5 yaşındaki Filistinli Devabişe yaklaşık bir yıl süren tedavisinin ardından boş kalan evine döndü. 

Görüntülenme: 1090 Tarih: 01 Ağustos 2016 00:51
Siyonistlerin Vahşi Saldırısından Kurtulan Küçük Ahmed Devabişe Evine Döndü

Batı Şeria’da geçen yıl vahşi Yahudi teröristlerin kundakladığı evde tüm ailesini kaybeden ve saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulan 5 yaşındaki Filistinli Devabişe yaklaşık bir yıl süren tedavisinin ardından boş kalan evine döndü. Küçük Ahmet’in sorusu çok mahzun: “Ne zaman annemle babamın yanına gideceğiz? Cennet uzak mı?”

Küçük Ahmed’in dedesi Muhammed Devabişe, torununun sürekli anne ve babası hakkında sorular sorduğunu ve cevap vermekte zorlandıklarını anlattı. Torununun, “Ne zaman annemle babamın yanına gideceğiz? Cennet uzak mı?” şeklinde sorular sorduğunu belirten dede Devabişe, “Allah Ahmed’i bize bağışladı” dedi. Konuşmakta zorlanan ve sık sık gözyaşlarına boğulan yaşlı adam torununu yanında görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

KATİL TERÖRİSTLER CEZASIZ KALDI

Ahmed’in amcası Nasır Devabişe ise yeğeninin hayatından endişe ettiklerini söyledi. Vahşi Yahudi teröristlerden Ahmed’in de ailesi gibi öldürüleceğine ilişkin tehditler aldıklarını dile getiren Devabişe, “Bu kişilerin bulunarak tutuklanmasını istedik ancak şu ana kadar hiçbir şey yapılmadı” dedi.

Amca Devabişe ayrıca Ahmed’in tedavi sürecinin tam olarak bitmediğini belirtti. Ahmed’in vücudunda bulunan yanık izlerine işaret eden Devabişe, estetik ameliyatlara henüz başlanmadığını, ilk ameliyat için 8 Ağustos’a gün verildiğini kaydetti. Nasır Devabişe, bu tarihin kendileri için ayrı bir anlam ifade ettiğini çünkü Ahmed’in babasının 8 Ağustos’ta hayatını kaybettiğini hatırlattı. Devabişe ayrıca, “Ahmed cevap veremeyeceğimiz sorular soruyor. Ne söyleyeceğimizi bilemiyoruz. Ahmed’e nasıl davranacağımız konusunda profesyonel yardıma ihtiyacımız var” diye konuştu.

Batı Şeria’nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evin 31 Temmuz 2015 sabahı vahşi hayvanlar tarafından kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe yanarak şehit olmuş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmed ise ağır yaralanmıştı. Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açan vahşi saldırının ardından, baba Saad (31) ve anne RihamDevabişe (28) de tedavi gördükleri hastanede şehit olmuş, vahşi saldırıdan tek sağ kurutulan Ahmed ise vücudunun yüzde 60’ı yanmış olduğundan uzun süre hastanede tedavi görmüştü.

milligazete

Yorumlar