Siyonist İşgal Güçleri Bu Sabah Batı Yaka'da Birçok Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (1 Ağustos Pazartesi) erken saatlerde Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde birçok eve baskın düzenleyerek arama yaparken, El-Halil'e bağlı Dura kentinde 16 kişiyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1143 Tarih: 01 Ağustos 2016 17:22
Siyonist İşgal Güçleri Bu Sabah Batı Yaka'da Birçok Filistinliyi Gözaltına Aldı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Dura kentine birkaç yönden girdiğini, birçok eve baskın düzenleyerek arama yaptığını ve eşyalara zarar verdiğini söyledi.

İşgal güçlerinin şehit Muhammed El-Fakih'in ailesinden birçok kişiyi gözaltına alıp sokak ortasında sorguya çektiği, bazılarını sorgulamanın ardından serbest bıraktığı ve diğerlerini gözaltında tutmayı sürdürdüğü ifade edildi.

İşgal güçlerinin ayrıca eski esir Eymen Ibtiyş'ten işgal istihbaratına ifade vermeye gitmesini istediği, Harsa Mahallesi ve Vadi Sud bölgesinde Şedid ve Beryuş ailelerine ait bazı evlere baskın düzenlediği bildirildi.

El-Halil'in kuzeybatısındaki Surif beldesinde Muhammed İbrahim Abdulhadi El-Hur'u evine baskın düzenleyerek gözaltına alan işgal güçlerinin bu sabah ayrıca Nablus kenti Et-Teavun Mahallesi sakinlerinden Mehyub Ganazi isimli genci evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı belirtildi.

Mahalle sakinleri, Ganazi'nin Koruyucu Güvenlik biriminde görev yaptığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, bu sabah erken saatlerde 11 askeri araçla Bartaa köyüne baskın düzenleyen işgal güçleri, Kemal Abd Hüseyin Kubha ve Süfyan Abdullatif Mer'i isimli gençleri gözaltına aldı.

fiem

Yorumlar