Siyonist Rejim Güçleri Temmuz Ayında Gazetecilere Yönelik 47 İhlal Gerçekleştirdi

Siyonist işgal güçleri, işgal altındaki Filistinli gazetecilere yönelik baskılarını ve ihlallerini Temmuz ayında da sürdürdü.  

Görüntülenme: 1077 Tarih: 02 Ağustos 2016 13:19
Siyonist Rejim Güçleri Temmuz Ayında Gazetecilere Yönelik 47 İhlal Gerçekleştirdi

İhlalleri takip eden Gazetecileri Destekleme Komitesi, işgal güçlerinin Filistin halkını hedef alan cinayetlerinin gazeteciler tarafından takip edilip haber yapılmasını engellemeye çalıştığını söyledi.

Temmuz ayında işgal güçlerinin gazetecilere yönelik 47 ihlalinin tespit edildiğini bildiren komite, sekiz gazetecinin gözaltına alındığını ve çoğunun bir süre sonra serbest bırakıldığını ifade etti.

Geçen ay içinde üç gazetecinin evine işgal güçlerince baskın düzenlendiğini bildiren komite, baskınlar ve gözaltılar sırasında gazetecilerin kameralarına ve araçlarına el konulduğunu söyledi.

Gazetecilere Destek Komitesi'nin raporunda ayrıca, işgal güçlerince gözaltına alınan gazeteci Edib El-Etraş'ın gözaltı süresinin uzatıldığı ve kadın gazeteci Semah Duveyk'in duruşmasının da ertelendiği belirtildi.

Raporda, işgal güçlerinin Kudüslü gazeteciler Emced Arafe ve Firas Ed-Dibs'e Kudüs'ten uzaklaştırma cezası verdiği bildirildi.

fiem

Yorumlar