Yüzlerce Siyonist Yerleşimci "Yusuf'un Kabri" Bölgesine Baskın Düzenledi

Yüzlerce Yahudi yerleşimci bu sabah (2 Ağustos Salı) erken saatlerde işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında ayin yapmak için Nablus'taki "Yusuf'un Kabri" bölgesine baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 906 Tarih: 02 Ağustos 2016 03:32
Yüzlerce Siyonist Yerleşimci

Yahudi yerleşimcilerden bir başka grubun da Selfit'in kuzeyindeki Kefel Haris beldesine ayin yapmak için baskın düzenlediği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçleri gece yarısından sonra onlarca askeri araçla Nablus kentinin doğusuna baskın düzenledi.

Yahudi yerleşimcilerin baskını için bölgeyi giriş çıkışa kapatan işgal güçlerinin cadde ve sokaklarda yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve yüksek binaların tepelerine keskin nişancılar yerleştirdiği bildirildi.

İşgal güçlerinin "Yusuf'un Kabri" bölgesinde yoğun güvenlik tedbirleri almasının ardından onlarca otobüs ve minibüsle yüzlerce Yahudi yerleşimcinin ayin için bölgeye geldiği, baskın sırasında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışma çıktığı ve çatışmaların Belata Mülteci Kampı, Amman Caddesi ve Asker bölgesine kadar uzandığı ifade edildi.

Görgü tanıkları Yahudi yerleşimcilerin "Yusuf'un Kabri" bölgesine düzenlediği baskına hahamların ve işgal rejimi üst düzey yetkililerinin de katıldığını bildirdi.

fiem

Yorumlar