Siyonist Haham Glick Netanyahu'yu Kışkırtıcı Açıklamalar Yaptı

İşgal rejimi parlamentosu Knesset ve Likud Partisi üyesi fanatik haham Yehuda Glick, Mescid-i Aksa bekçileri ve İslami Vakıflar Dairesi görevlilerine yönelik kışkırtıcı açıklamalarda bulundu.  

Görüntülenme: 1181 Tarih: 04 Ağustos 2016 06:26
Siyonist Haham Glick Netanyahu'yu Kışkırtıcı Açıklamalar Yaptı

Mescid-i Aksa bekçilerinin ve İslami Vakıflar Dairesi görevlilerinin Mescid-i Aksa'dan kovulmalarını isteyen Glick, işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'yu da Mescid-i Aksa üzerinde işgal rejiminin tam egemenliğini ilan etmeye ve İslami Vakıflar Dairesinin yetkilerini kısıtlamaya çağırdı.

Geçen hafta sonu Knesset'te yaptığı uzun konuşmada Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'ya yönelik politikasını eleştiren Glick, Netanyahu'dan daha sert ve kararlı politikalar benimseyerek Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'da rahatsız edilmelerini önlemesini istedi.

İşgal güçlerinden Mescid-i Aksa bekçilerini ve İslami Vakıflar Dairesi görevlilerini baskınlar sırasında Yahudi yerleşimcilere yaklaştırmamalarını talep eden Glick, Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi'ne saldırarak yetkilerinin elinden alınması gerektiğini belirtti.

Bu arada işgal rejimi medyası, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa bekçilerinden üçü aleyhinde iddianame hazırladığını, iddianamedeki kanıtların güçlendirilmesi için diğer bekçilerden bazılarının da ifade vermeye çağrılacağını bildirdi.

fiem

Yorumlar