FHKC Gözaltına Alınan Beş Üyesinin Derhal Serbest Bırakılmasını İstedi

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Yönetimi güvenlik birimlerini Eriha Cezaevi'nde dört gündür kötü koşullarda gözaltında tuttuğu beş üyesini derhal serbest bırakmaya davet etti.  

Görüntülenme: 1309 Tarih: 04 Ağustos 2016 01:46
FHKC Gözaltına Alınan Beş Üyesinin Derhal Serbest Bırakılmasını İstedi

FHKC, dün (3 Ağustos Çarşamba) akşam saatlerinde konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, hareket üyelerinden Mahmud Salih Ziyade, Muhammed Ebu Ayyaş, Salim El-Mısri, Marsil Zegut ve Udey Fethi Ayyad'ın vahşi bir şekilde gözaltına alınmasının yol açabileceği kötü sonuçlar konusunda uyarıda bulunuldu.

Gözaltına alınan üyelerinin iki arkadaşlarını Ürdün'e yolcu ederlerken gözaltına alındıklarını ve daha sonra da serbest bırakılmadıklarını bildiren FHKC, gözaltına alınanların serbest bırakılması için girişimde bulunduklarını fakat sonuç alamadıklarını ifade etti.

Konunun siyasi bir soruna dönüştürülmesinin sadece işgal rejimine hizmet edeceğini belirten FHKC, gözaltına alınanların serbest bırakılmaması halinde olabilecekler konusunda uyarıda bulundu ve cadde kapatma gibi eylemler yapılacağını söyledi.

FHKC, Filistin Yönetimi'nden ve güvenlik birimlerinden Filistinli gençlerin peşine düşmeyi bırakmalarını istedi.

Filistin Yönetimi ise FHKC'nin suçlamaları konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

fiem

Yorumlar