Hamas Milletvekili Mansur Seçimler İçin Özgürlüklerin Garantiye Alınmasını İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi Filistinli kadın milletvekili Muna Mansur, belediye seçimlerinin ve öncesinde oluşturulacak havanın Batı Yaka'da özgürlüklere açılan gerçek anlamda bir kapı olması çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1016 Tarih: 05 Ağustos 2016 14:47
Hamas Milletvekili Mansur Seçimler İçin Özgürlüklerin Garantiye Alınmasını İstedi

Milletvekili Mansur, dün Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, pratikte özgürlük havasının sağlanmaması halinde seçimlerin özgür bir şekilde yapılması için imzalanan anlaşmanın hiçbir anlamı kalmayacağını söyledi.

İmzalanan belgelerden çok pratikteki uygulamanın önemli olduğuna dikkat çeken Mansur, son Şeref Belgesi'nin imzalanmasının ardından da herhangi bir şeyin değişmediğini ifade etti.

Batı Yaka'da devam eden gözaltıların ve Filistinli gruplara yapılan baskıların seçim öncesi özgürlükler konusunda ümit verici olmadığını kaydeden Mansur, baskıların ve gözaltıların her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Batı Yaka'daki baskılardan şikâyet eden sadece Hamas olmadığını söyleyen Mansur, sol grupların ortak listeyle seçime girme niyetinin ardından baskıların ve gözaltıların tüm grupları hedef aldığını bildirdi.

Milletvekili Mansur, Fetih Hareketi içinde de anlaşmazlıklar yaşandığını ve söz konusu anlaşmazlıkların Batı Yaka'daki herkesi etkilediğini söyledi.

fiem

Yorumlar