Şeyh Azzam El-Hatib: Siyonist Rejim Kutsallara Saldırı Noktasında Kırmızı Çizgiyi Aştı

İşgal altındaki Kudüs’te faaliyet gösteren İslamî Vakıflar Dairesi Müdürü Şeyh Azzam El-Hatib, işgal polisinin İslamî kutsallarla Kudüs’teki İslamî Vakıflar Dairesinin çalışmalarına saldırmakla kırmızıçizgiyi aştığını belirterek, işgalcinin bunu sürdürmesini izin vermeyeceklerini söyledi.  

Görüntülenme: 1184 Tarih: 05 Ağustos 2016 12:54
Şeyh Azzam El-Hatib: Siyonist Rejim Kutsallara Saldırı Noktasında Kırmızı Çizgiyi Aştı

El-Hatib işgalcinin yönetiminin Filistinli bekçi ve görevlileri Mescidi Aksa’dan uzaklaştırmakla temelde buradaki İslamî Vakıfları hedef aldığını bunların varlığıyla savaştığını, çalışmalarını zorlaştırdığını, üzerine düşeni yapmaktan men ettiğini ifade etti.

El-Hatib yaptığı açıklamada “fanatik sağcı çevrelerin tavırlarıyla, işgal hükümeti ile işgal polisinin Mescidi Aksa ile ilgili kararları Evkaf Dairesinde çalışanların tutuklanmalarını, korkutulmalarını ve çalışmalarını durdurmaları için onlara baskı yapılmasını öngörüyor. Bunlar işgal rejimindeki Eserler Kanununu uygulamak ve neticede bütün Aksa’yı ellerine geçirmek istiyorlar. Ancak bu asla olmayacak. İşgal rejimi kutsal mekânlara, Evkaf Dairesine ve İmar Komisyonu çalışanlarına saldırmakla kırmızıçizgiyi aştı” dedi.

İşgalciyi uyaran El-Hatib, İslam ümmetiyle Kudüs’te işgale karşı direnen Filistin halkının işgalcinin Aksa’ya saldırılarını sürdürmesine izin vermeyeceğini kaydetti.

Siyonist işgal güçleri dün (4 Ağustos Perşembe) Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyerek, İslami Vakıflar Dairesi İmar Komitesi Müdürü Bessam El-Hallak ile beş görevliyi gözaltına aldı.

fiem

Yorumlar