Heniyye’den Filistinli Esirlere Destek İçin Birlik Çağrısı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim başkan yardımcısı İsmail Heniyye, Filistin halkını “El-Kerame2” açlık grevi direnişini başlatan esirlerin işgalciye karşı zafer kazanmaları için arkalarında tek saf olmaya davet etti.  

Görüntülenme: 1374 Tarih: 05 Ağustos 2016 01:52
Heniyye’den Filistinli Esirlere Destek İçin Birlik Çağrısı

Bugün (5 Ağustos) Gazze’de verdiği Cuma hutbesinde Arap ülkelerinin esirlere yönelik insanlık dışı muamelede bulunan Siyonist rejime baskı yapabilecek siyasi bir diplomatik hareket kurmaları çağrısında bulunarak, daha önce Özgürlerin Vefası esir takası anlaşmasını gerçekleştiren direnişin esirlerin zincirlerini kırmak için elinde baskı kartlarını bulundurmayı sürdüreceğini ifade etti.

Esirlerin sürekli hareketin gündeminde ve öncelikleri arasında olduğunu hatırlatan Heniyye, Birleşmiş Milletler’den Filistinli esirleri ve haklarını korumak için acilen toplantı düzenlenmesini talep etti.

Hutbesinde Gazze’nin liman talebine de değinen eski Başbakan Heniyye “Gazze sahilinde liman inşa talebimizde ısrar ediyoruz. Çünkü bu talep Filistin halkının hakkıdır ve Kahire’de varılan ateşkes anlaşmasının da bir gereğidir” dedi.

 Filistin’de yapılacak belediye seçimlerine de değinen Heniyye, Hamas’ın katılacağı bu seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar