Ahmed Bahr, Siyonist Rejim Parlamentosunun Son Kararını Eleştirdi

Filistin parlamentosu başkan yardımcısı Ahmed Bahr, Siyonist işgal rejimi parlamentosu Knesset’in 14 yaşın altındaki Filistinli çocuklara hapis cezasını onaylamasını kınayarak, çocukları koruyan ve çatışma alanlarına sürülmelerini yasaklayan Birleşmiş Milletler anlaşma ve sözleşmelerine aykırı olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1122 Tarih: 06 Ağustos 2016 12:48
Ahmed Bahr, Siyonist Rejim Parlamentosunun Son Kararını Eleştirdi

Ahmed Bahr’ın yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezine de ulaşan açıklamada “Siyonistler, Arap dünyasının suskunluğu ve uluslararası camianın sorumsuzluğu karşısında ırkçı kanunlar çıkarmayla fazlaca uğraşıyorlar. Çocuk haklarını bu şekilde hiçe sayma, uluslararası hukuk ve sözleşmelere göre savaş suçu olduğu kadar insanlık aleyhinde işlenmiş bir suç sayılır. İşgal parlamentosu Knesset’in yaşı 14’ün altında olan çocukları yargılayıp cezalandırma kanunu işgalcinin faşist tutumunu gösteriyor. Uluslararası camianın bu yeni Nazi’ce tutumu engellemesi gerekir” ifadelerine yer verildi.

Çıkarılan bu yeni kanunla Filistin’in yükselen genç neslini korkutma ve sindirme; Filistinli çocukların direniş ruhunu kırmanın amaçlandığına dikkat çeken Bahr, direniş ruhunu canlandırarak ve işgale karşı direniş metotlarını geliştirerek bu kanuna karşı çıkmaya davet etti.

fiem

Yorumlar