Hamas'tan Esirlere Destek Gösterisi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal rejimi zindanlarında kendilerine yapılan zulüm ve hukuksuzlukları protesto etmek için açlık grevine başlayan Filistinli esirlere destek için Gazze’de gösteri düzenledi.  

Görüntülenme: 1421 Tarih: 06 Ağustos 2016 13:51
Hamas'tan Esirlere Destek Gösterisi

Esirlerin açlık direnişini değerlendiren Hamas liderlerinden Fevzi Burhum, Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin yakında Özgürlerin Vefası-2’ye şahit olacaklarını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine verdiği özel demeçte Burhum, “El-Kerame-2 savaşıyla düşmana yeni dengeler dayatacağız. El-Kassam Tugayları'yla Hamas hareketi de esirlerin başlattığı bu savaşa girecekler” dedi.

Esirlerin sahip olduğu iradenin kırılamayacağına dikkat çeken Burhum, ikinci bir esir takasının zindanları boşaltacağını, işgalcinin de bu gerçeği ve yeni dengeleri anlaması gerektiğini ifade etti.

Hamas’ın çağrısı üzerine meydanlara inen Gazze halkı esirlerin direnişini selamlayıp, işgalcinin baskıcı politikalarını kınadı.

Gazze halkına hitap eden Hamas liderlerinden Mahir Sabra’nın konuşmasından satır başları:

-İşgal rejimi halkına huzur telkin etmek istiyorsa önce direnişin şartlarını kabul etmeli.

-Bütün dünya Nahıl Uz operasyonunu ve asker Aron’un durumunu biliyor.

-Siyonist işgal rejimi zindanlarında bütün esirler tek saf halinde savaşıyorlar. Hamas esirleriyle Halk Cephesi esirleri arasında fark yok.

-Direnişin zindanları boşaltma sözü var. Elinde kartları var. Görebilen için yarın çok yakın. İkinci bir esir takası pek yakın.

fiem

Yorumlar