Filistinli Esirlerin Açlık Grevi Siyonist İsrail'e Geri Adım Attırdı

Gazze’de esirlerin durumunu takip eden büro tarafından yapılan açıklamada, Siyonist cezaevi idaresinin Filistinli esirlerin taleplerini kabul etmesinden sonra esirlerin açlık grevini sonlandırdıkları duyuruldu.  

Görüntülenme: 1305 Tarih: 06 Ağustos 2016 12:01
Filistinli Esirlerin Açlık Grevi Siyonist İsrail'e Geri Adım Attırdı

Basın bürosu tarafından yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamaya göre, İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’a mensup esirlerle Siyonist cezaevi idaresi arasında varılan anlaşma, çıplak arama dahil her türlü aşağılayıcı aramaların durdurulmasını, Nafha Cezaevi'nde bulunan esirlerin yaşadığı kötü durumun düzeltilmesini, izdihamın önlenmesini ve havalandırma süresinin uzatılmasını ön görüyor.

Aynı şekilde anlaşmaya göre Hamas’a bağlı Esirler Yüksek Heyeti Başkanı Muhammed Arman üç ay içinde bulunduğu tecrit odasından çıkarılacak, başka yerlere nakledilen esirler eski yerlerine geri getirilecek, aileler ziyaretlerinde esir yakılarına kitap getirebilecek, ek haber kanalları esirler tarafından izlenebilecek.

Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan esirlerden 400’ü El-Kerame-2 adıyla açlık grevi başlattıklarını duyurup, talepleri kabul edilene kadar direnişi bırakmayacaklarını ifade etmişti. Başka esirler de destek için açlık grevine başlayacaklarını belirtirken, Hamas hareketi de dışarıda destek için gösteri ve eylemlere başladı.

Siyonist cezaevi idaresinin talepleri karşılamasıyla esirler açlık grevini bugün (06 Ağustos Cumartesi) sonlandırdı.

Esirlerin durumunu takip eden Esir Basın Merkezi Müdürü Abdurrahman Şedid, Hamas’a mensup esirlerle cezaevi idaresi arasında varılan anlaşmanın esir hareketinin büyük zaferi olduğunu söyledi.
fiem

Yorumlar