Sami Ebu Zuhri'den Seçim Açıklaması

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), kimsenin kendilerine ortak liste oluşturmayı teklif etmediğini belirterek, bu konuda yapılan açıklama ve yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.  

Görüntülenme: 1399 Tarih: 06 Ağustos 2016 19:58
Sami Ebu Zuhri'den Seçim Açıklaması

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri’nin yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamada, Hamas’ın birkaç Filistinli gruba ortak liste oluşturmayı teklif ettiği, ancak şimdiye kadar söz konusu gruplardan bu konuda olumlu bir yanıt gelmediği kaydedildi.

Hamas sözcüsü Ebu Zuhri, seçimlerin zamanında yapılması için hazırlıkların yapılması ve başarılı geçmesi için de her türlü kolaylığın sağlanması gerektiğini ifade etti.

Hamas hareketi daha önce yaptığı açıklamada, kendi ismiyle seçimlere girmeyeceğini duyurmuş, bu konuda diğer hareket ve örgütlerle ittifak edeceği sinyalini vermişti.

2006 yılında yapılan seçimlerin Hamas tarafından kazanılmasını sindiremeyen Amerika, Avrupa ve İsrail, Mahmud Abbas’ın eliyle Filistin toplumunu bölüp, Hamas’ı dışladı. Hamas’ı hizaya getirmek için uyguladıkları baskı, şantaj, kuşatma ve dayattıkları savaşlar ise kendilerine bir fayda sağlamadı. On yıl aradan sonra yapılacak belediye seçimleri büyük bir önem arz ediyor.

fiem

Yorumlar