Filistinli 80'den Fazla Esir Siyonist Rejim Zindanlarında Açlık Grevi Eylemini Sürdürüyor

Filistinli Esir Kulübü, işgal zindanlarında tutulan 80'den fazla esirin idari hapis cezası uygulamasını ve hücre cezalarını protesto için açlık grevi yaptığını açıkladı.  

Görüntülenme: 1064 Tarih: 08 Ağustos 2016 23:01
Filistinli 80'den Fazla Esir Siyonist Rejim Zindanlarında Açlık Grevi Eylemini Sürdürüyor

Esir Bilal Kayed'in mahkumiyet süresinin sona ermesinin ardından serbest bırakılacağı gün idari hapis cezasıyla cezalandırılmasını protesto için başlattığı açlık grevini 54 gündür sürdürdüğünü söyleyen Filistinli Esir Kulübü, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üyesi 80 esirin de Kayed'e destek için açlık grevine başladığını bildirdi.  
 
Beş esirin idari hapis cezası ile cezalandırılmalarını protesto amacıyla açlık grevi yaptıklarını kaydeden Esir Kulübü, Mahmud El-Bülbül'ün 4 Temmuz'dan, kardeşi Muhammed El-Bülbül'ün 7 Temmuz'dan, esirler Malik El-Kadı ve Iyad El-Herimi'nin 15 Temmuz'dan bu yana açlık grevinde olduğunu, dört esirin de Beytlahim sakinlerinden olduğunu, Cenin kenti sakinlerinden Ömer Nezzal'in de 4 Ağustos'ta açlık grevine başladığını ifade etti.
 
El-Halil sakinlerinden Velid Mulevvih Musalime'nin on ayı aşkın bir süredir tek kişilik hücrede tutulmasını protesto amacıyla 18 Temmuz'dan bu yana açlık grevi eylemini sürdürdüğü belirtildi.
fiem

Yorumlar