Siyonistler Nasrallah'ın Başarısını İtiraf Etti

Psikolojik savaştaki temel konulardan biri, eğer düşmanın silahıyla savaşacak gücün yoksa etki bırak ve bu psikolojik savaşta da Hizbullah Genel Sekreteri Seyyit Hasan Nasrallah yüzde yüz başarılıdır. 

Görüntülenme: 1880 Tarih: 08 Ağustos 2016 04:13
Siyonistler Nasrallah'ın Başarısını İtiraf Etti

Ariel Üniversitesi Ulusal Güvenlik Çalışmaları ve Medya Merkezi Başkanı ve istihbarat savaşları alanında bir araştırmacı olan Ron Shleifer, Siyonist web sitesi Walla ile yaptığı röportajda şunları söyledi: “İsrailliler psikolojik savaşın önemini Seyyit Hasan Nasrallah’ın konuşmalarından, davranışlarından ve duruşundan öğrendiler ve savaşın kaderini sadece bombaların ve mermilerin belirlemediğini anladılar.”

Lübnan’ın El Ahbar Gazetesi de şunları yazdı: ‘Hizbullah Genel Sekreteri Seyyit Hasan Nasrallah’ın duruşu ve konuşmaları sadece Siyonist sivilleri ve askerleri etkilemiyor hatta bu rejimin siyasi, askeri ve güvenlik kararlarını alanları da etki altında bırakıyor.

Siyonistler arasında her zaman, Seyyit Hasan Nasrallah’ın duruşu ve konuşmalarının Siyonist Rejimin ilmi ve araştırma merkezlerinin ve üniversitelerinin ana konusu haline geldiği ve bu konuşmaların psikolojik savaştaki, uyanıştaki ve halkı ikna etmedeki güçlü etkinin incelendiği vurgulanır.

Hayfa’nın ve Sa’ar savaş gemisinin hedef alınması Hizbullah tarafından yapılan tehditler arasındaydı ve gerçekleşen bu tehditler, Siyonistlerin her zaman kendileri için hatırlattıkları bir konu ve onlar arasında bir slogan haline geldi.

Hizbullah Genel Sekreteri sürekli olarak İsrail’e karşı psikolojik savaşa odaklanıyor ama bizim böyle bir gücümüz yok.

İsrail için en büyük facia, başkalarını hatta Arap dünyasını teknolojik ve stratejik alanda hafife almasıdır ve bu büyük bir hatadır.

Dünya’da savaş meydanlarının büyük bölümü, psikolojik savaşlara ve söylentilere maruz kalmaktadır. Lübnan Hizbullah’ı ve hatta Hamas Hareketi bu konuyu çok iyi bilmektedir ve bu konudan özellikle konuşmalarla ve çok iyi bir şekilde hazırlanan filmlerle ikna etmek için yararlanmaktadır.’

Bu Siyonist web sitesi bir makale yayınladı ve Lübnan ‘a karşı gerçekleştirilen ikinci savaş dönemindeki Savunma Bakanı Amir Peretz bu makalenin ön sözünde şunları yazdı: ‘Nasrallah asla unutmayacağım bir isim.’

Siyonist ordusu eski sözcüsü Effie Ben Yahu da ‘Hizbullah psikolojik savaşta İsrail Ordusundan daha ileridir’ itirafında bulundu ve şunları söyledi: ‘ 20 yıl önce Hizbullah bir savaş fotoğrafçısını bütün askeri birliklerde Antoine Lahad ordusunun mevzilerine karşı gerçekleştirilen saldırı ve operasyon sahnelerini çekmesi ve kaydetmesi için kullandı.
Kısa bir sürede tüm resimler dünyanın her tarafına yayıldı ve İsrailliler şaşırıp kaldılar.

Hizbullah ve Seyyit Hasan Nasrallah hatta psikolojik savaşta da dürüstler ve uzun yıllar bunu korudular.

Hizbullah ve Seyyit Hasan Nasrallah ne zaman bir tehditte bulunsalar, İsrailliler ve bütün dünya buna inanıyorlar. Hizbullah tarafından Hayfa ve sonrasında Sair savaş gemisine yapılan iki tehdidin gerçekleşmesi İsraillilerin kafasında kazınmıştır.

tesnim

Yorumlar