Siyonist İşgal Güçleri Kefer Kenna Köyünde Şeyh Kemal El-Hatib'i Gözaltına Aldı

İşgal polisi dün (8 Ağustos Pazartesi) akşam saatlerinde 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in başkan yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib'i Kefer Kenna köyündeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1217 Tarih: 09 Ağustos 2016 15:06
Siyonist İşgal Güçleri Kefer Kenna Köyünde Şeyh Kemal El-Hatib'i Gözaltına Aldı

Şeyh Kemal El-Hatib'in oğullarından biri sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'ta konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal polisinin babasını gözaltına aldığını, gazeteler ve Facebook sayfası aracılığıyla kışkırtıcılık yapmakla suçladığını bildirdi.

Şeyh Kemal El-Hatib'in daha önce de birçok kez işgal güçlerince gözaltına alındığı ve ifade vermeye çağrıldığı, işgalcilerin baskınlarına karşı direnişte önemli bir rol oynadıkları için İslami Hareket liderlerinin Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırıldıkları belirtildi.

İşgal mahkemesi tarafından dokuz ay hapis cezasıyla cezalandırılan İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah da Mayıs ayından bu yana işgal zindanlarında esir tutuluyor.

İşgal güçlerince gözaltına alınan Şeyh Kemal El-Hatib'in Ağustos 1962 doğumlu olduğu, dördü kız üçü erkek yedi çocuğu bulunduğu ifade edildi.

fiem

Yorumlar