Nablus'un Güneyinde Çatışma Çıktı

Nablus kentinin güneyindeki Asira El-Kabeliyye beldesinde dün ikindi saatlerinde beldedeki bazı evlere baskın düzenleyen işgal güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.  

Görüntülenme: 1005 Tarih: 11 Ağustos 2016 17:07
Nablus'un Güneyinde Çatışma Çıktı

Nablus'un güneyindeki Kasra beldesinde de işgal güçlerinin buldozerlerle belde arazilerinde tesviye çalışmalarına yeniden başlaması üzerine işgal güçleriyle belde sakinleri arasında çatışmaların da tekrar alevlendiği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan Muhammed Cemil isimli belde sakini, 60'tan fazla işgal piyadesinin Asira El-Kabeliyye beldesi El-Hazzan ve El-Foka mahallelerine baskın düzenlediğini, bazı evlerde arama yaptığını ve eşyalara zarar verdiğini söyledi.

İşgal askerlerinin onlarca eve baskın düzenlediği, girdikleri evlerde arama sırasında ev sakinlerini bir odaya topladıkları, evlerin çatılarındaki bayrakları ve sancakları indirdikleri ifade edildi.

Baskın sırasında belde sakini gençlerin işgal askerlerini taşladıkları, işgal güçlerinin de gençlerin üzerine gerçek mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığı bildirildi.

Görgü tanıkları, Yahudi yerleşimcilerden bir grubun da sınır muhafızları araçlarıyla belde çevresindeki Et-Tiynat bölgesine gittiğini söyledi.

fiem

Yorumlar