Ahmed Devabişe Hastanede Yeniden Tedavi Altına Alındı

Yahudi yerleşimcilerin bir yıl önce Duma köyünde evlerini ateşe verdiği Devabişe ailesinin yangından kurtulan tek ferdi küçük Ahmed Devabişe sağlık durumu kötüye gittiği için yeniden hastaneye döndü.  

Görüntülenme: 1144 Tarih: 11 Ağustos 2016 10:46
Ahmed Devabişe Hastanede Yeniden Tedavi Altına Alındı

Ahmed Devabişe'nin amcası Nasr Devabişe, Vatan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, mutat sağlık kontrolünün yapılması ve vücudundaki yanıklar nedeniyle giydiği özel giysinin değiştirilmesi için Ahmed'in hastaneye götürüldüğünü ve vücudunda iltihaplanma olduğunun anlaşılması üzerine hastanede kalmasına karar verildiğini söyledi.

Ahmed'in bağırsaklarında iltihaplanma ve kuruma olduğunu kaydeden amca Nasr Devabişe, Ahmed'in hastanede en az beş gün kalacağını ve iltihaplanmanın nedeninin tespiti için gerekli tetkiklerin yapılacağını ifade etti.

Bir yıl önceki yangından ağır yaralı olarak kurtulan küçük çocuğun tedavisinin ikinci aşaması iki hafta önce tamamlanmış ve hastaneden köyüne dönmüştü.

Geçen yıl Temmuz ayının sonlarında Yahudi yerleşimci çetelerin Devabişe ailesinin Duma köyündeki evini kundaklaması sonucu baba ve anne Devabişe ile ailenin bebeği hayatını kaybetmiş ve yangından sadece Ahmed ağır yaralı olarak kurtulmuştu.

fiem

Yorumlar