Gasıp İsrail Güçleri Cenin'de Sanayi ve Ziraat Tesislerini Yıktı

İşgal güçleri bu sabah (11 Ağustos Perşembe) Cenin'de ırkçı ayrım duvarının arkasında kalan Bertaa köyüne baskın düzenleyerek sanayi ve ticaret tesislerini yıkmaya başladı.  

Görüntülenme: 1322 Tarih: 11 Ağustos 2016 11:14
Gasıp İsrail Güçleri Cenin'de Sanayi ve Ziraat Tesislerini Yıktı

Bertaa Köy Meclisi Başkanı Ğassan Kubha, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin orduya ait buldozerler eşliğinde köydeki sanayi bölgesini kuşattığını ve girişleri kapatarak yıkıma başladığını söyledi.

"C" bölgesinde kabul edildiği için daha önce de yıkıma maruz kalan sanayi bölgesinde dükkânların ve atölyelerin yıkıldığını belirten Kubha, işgal yönetiminin bölgede inşaata izin vermediğini ifade etti.

Kubha, köyde özellikle ziraat ve sanayi tesislerini hedef alan yıkımlarda artış olduğuna dikkat çekti.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin bir taş işleme tesisi ile bir çömlek üretim tesisini kuşattığını, taş işleme tesisini yıktığını ve çömlek üretim tesisinin sahibine de tesisin daha sonra yıkılacağını bildirdiğini söyledi.

Yıkım işlemleri sırasında Filistinlilerin işgal güçlerine tepki gösterdiği ve taş attığı, bölgedeki cadde ve sokaklara uzanan çatışmalar sırasında işgal güçlerinin de göz yaşartıcı bomba, ses bombası ve ateşli silahlarla Filistinlilere saldırdığı kaydedildi.

Yıkım işlemleri sırasında ayrıca işgal güçlerinin bölgede birçok kişiyi sokak ortasında sorguya çektiği belirtildi.

fiem

Yorumlar