Siyonist İsrail'le Yapılan Anlaşma Haftaya TBMM'ye Geliyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi sürecinde mutabakat metninin onaylanmasına ilişkin, "Meclis tatile girmeden önce sanırım bu işi tamamlayacağız." dedi. 

Görüntülenme: 1468 Tarih: 11 Ağustos 2016 02:18
Siyonist İsrail'le Yapılan Anlaşma Haftaya TBMM'ye Geliyor

Anadolu Ajansı'na (AA) gündemi değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimisırasında temas ettiği yabancı askerlerin olup olmadığı yönündeki soru üzerine, bu konudaki araştırma ve soruşturmaların devam ettiğini söyledi. 
 
Çavuşoğlu, "Benim bildiğim bir konu var o da İncirlik üssünde biliyorsunuz, özellikle nakil uçakları oradan kalktılar ve darbe girişiminde önemli rol oynadılar. Bunların hepsi tutuklandı. Bunların komutanının sığınma talebinde bulunması, bu da kabul edilmemiş. Onun dışında hangi temasları var, kimlerle temasa geçmişler, öncesi sonrası, tüm bunlar titizlikle inceleniyor." diye konuştu.
"Meclis tatile girmeden bu işi tamamlayacağız”
 
Bakan Çavuşoğlu, Türkiye ile İsrail arasında varılan anlaşmanın ardından süreçte gelinen noktanın sorulması üzerine, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle sözleşmenin TBMM'ye gelemediğini ancak bu sürecin atlatılmasının ardından Meclis'te önce grupların konuyu ele alacağını, kendilerinin de muhalefet partilerini bilgilendireceğini anlattı.
 
Meclis anlaşmayı onayladıktan sonra da karşılıklı olarak büyükelçi atamalarının yapılacağını ifade eden Çavuşoğlu, “Meclis tatile girmeden önce sanırım bu işi tamamlayacağız. İsrail, bizim şartlarımızı yerine getirdi. 'Şartlar yerine gelirse ilişkileri normalleştiririz.' demiştik. Dolayısıyla bunu da bir an evvel uygulamamız lazım.” şeklinde konuştu. 
İSLAMİANALİZ

Yorumlar